Златната гимнастичка Стефани Кирякова е спортист номер едно на Бургас

2303
Златната гимнастичка Стефани Кирякова е спортист номер едно на Бургас
Снимка: Община Бургас

Олимпийската шампионка с националния ансамбъл по художествена гимнастика на Олимпиадата в Токио Стефани Кирякова е спортист N 1 на Община Бургас за 2021г.  

Бургаската грация не успя да присъства на официалната церемония, която традиционно се провежда в навечерието на коледните празници, но поздравителен адрес от нейно име представи треньорката й Мария Калангерова.

В топ три на най-успешните бургаски спортисти медиите класираха- на второ място Георги Стоянов и Владимир Коточев, състезатели на „Клуб по спортна акробатика Бургас“, европейски шампиони при юноши старша възраст от град Пезаро , Италия и на трето Едмон Назарян, шампион от републиканско първенство по борба и бронзов медалист от Европейското в Дортмунд, Германия.  

"Въпреки всички трудности с подготовката, пътуванията, тренировките и състезанията, предизвикани от епидемията К-19, бургаските спортисти и тази година представиха достойно себе си и своя град. Имаме своите високи постижения и в индивидуалните, и в отборните спортове. Поздравявам бургаските спортисти за положените труд и усилия, за амбицията, медалите и любовта към Бургас. Гордеем се с вас! Поздравявам техните треньори, ръководителите на клубове, всеки член на екипите, които помагат на състезателите по пътя към успеха. Желая ви светли коледни празници и в аванс една още по-успешна 2022 година!" Това заяви кметът Димитър Николов по време на официалната церемония "Спортист на годината".  

Най- добре представителите се през настоящата година бургаски спортисти, които бяха наградени днес.  

1. Олимпийската шампионка с националния ансамбъл по художествена гимнастика на Олимпиадата в Токио Стефани Кирякова е спортист №1 на Бургас.  

2. На второ място са Георги Стоянов и Владимир Коточев, състезатели на „Клуб по спортна акробатика Бургас“, европейски шампиони при юноши старша възраст от град Пезаро, Италия.  

3. На трето място – Едмон Назарян, шампион от републиканско първенство по борба и бронзов медалист от Европейското в Дортмунд, Германия.  

Почетни граждани на Бургас подкрепиха каузата за подпомагане на приюта за бездомни кучета

Почетните граждани на Бургас – олимпийската шампионка по художествената гимнастика Стефани Кирякова и плувецът Цанко Цанков, подк...

4. На четвърта позиция в класацията за най-добър спортист на годината бе класирана състезателката на ПК “Акулите“ Жанет Ангелова, която има 8 поправки на национални рекорди през 2021 г. на 200, 400 и 800 м. свободен стил.  

5. Пети е кикбоксьорът Атанас Божилов, който защити световна титла в WAKO PRO.  

6. На шесто място са състезателите на Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“ Кристиян Манолев, Николай Калпаков, Стилян Господинов и Виктор Янев, които се класираха на пето място на Световното първенство в Женева.  

7. Състезателят на Яхтклуб „Черноморец Бургас“ Кристиян Манев, който се класира на финали на Световното първенство за младежи в Италия, е на седма позиция.  

8. На осмо място е Ванеса Стоянова, състезател на Централен полицейски карате и Джу Джицу клуб Бургас, която завоюва куп шампионски титли тази година. 

Стефани Кирякова пред Efirbet: Пазя златния си медал в кутия, подарена ми в Токио

Поколението на сегашните ни златни момичета донесе първата олимпийска титла за българската художествена гимнастика. Стефани Кирякова е ...

9. Тони Шивачев, състезател на Българската бодибилдинг и фитнес федерация, който стана шести на Световното първенство по бодибилдинг и фитнес в Испания, заема девето място.  

10. На десета позиция в класацията е Християна Димитрова, състезател на Спортен клуб по борба “Бургас“, републиканска шампионка при девойки до 59 кг.  

* В категория „Спортист с увреждания“ наградата бе връчена на Албена Пенева, носител на призове в плувни турнири.  

* В категория „Отбор на годината“ отличието отиде при Спортен клуб по борба „Бургас“, с треньор Николай Дачев.  

* В категория „Млад талант“ призовете бяха разпределени така:  

Емоционално посрещане на златната Стефани Кирякова в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и стотици бургазлии посрещнаха златната гимнастичка Стефани Кирякова на площад „ Атанас С...

- На първо място - Ердал Галип, състезател на Спортен клуб по борба „Черноморец“.  

- На второ място е Денис Карягин, състезател на Волейболен клуб „Нефтохимик2010“.  

- На трето място е Димитър Рачев, състезател на Спортен клуб по борба “Бургас“.  

В тази категория бе присъдена и една допълнителна награда на Веселин Георгиев, състезател на колоездачен клуб „Черноморец“.  

На церемонията присъстваха Областния управител проф. Мария Нейкова, председателя на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова, зам.-кметовете Диана Саватева и Красимир Стойчев, омбудсмънът Тодор Стамболиев, Атанас Атанасов, експерт към Министерството на младежта и спорта, Янчо Стойчев, директор на държавно спортно училище "Ю. Гагарин".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас