46% от хората пишат на смартфона си, докато шофират

4277
46% от хората пишат на смартфона си, докато шофират
Снимка: Motorola

През декември 2017 г. се проведе проучване на Motorola, осъществено на територията на 4 континента в едни от най-горещите точки за технологиите в момента – Бразилия, Индия, САЩ и Франция. Проучването е глобално и в него са ангажирани изследователи от най-високо професионално ниво в световен мащаб, а зад анализа му застава брилянтният ум и гуру в науката за изучаване на щастието и световен TED Speaker - д-р Нанси Еткоф от Харвардския университет.

Обработените преди дни резултати показват, че 80% от активното население на възраст между 21 и 37 години предпочита да дискутира неудобни теми писмено, отколкото да разговаря със събеседника си лице в лице. 76% от запитаните респонденти от младото поколение (16-20 години) признават, че изпитват паника, ако помислят, че са загубили телефона си. Междувременно повече от половината от анкетираните в тази възрастова група (56%) споделят, че половинките им са ревнували от техния смартфон. Почти всеки втори родител пък признава, че дава мобилния си телефон на детето си, за да си играе с него. 53% от младото поколение определят мобилния си телефон като техен най-добър приятел, а 19% го посочват за своя сродна душа. 57% от респондентите на възраст между 38 и 53 години заявяват, че държат телефоните си на нощното шкафче, а 28% проверят известията си, когато се събудят през нощта. 46% от потребителите на възраст между 21 и 37 години признават, че пишат на телефоните си, докато шофират, а при тези на възраст между 38 и 53 години процентът е 32%. 33% от всички анкетирани признават, че проверяват повече от 20 пъти на ден телефона си за нови известия. Повече от 6 часа общо на ден прекарват потребителите със своя смартфон, но едва 7% от всички запитани използват мобилното си устройство, за да четат книги.

Motorola се присъедини към програмата Android Enterprise

Тази седмица Google официално обяви стартирането на специалната програма Android Enterprise Recommended, която поставя нови стандарти з...

“Motorola е марката, създател на мобилните телефони и като такава е задължена не да следва тенденциите, а да ги задава. Да е инициатор, а не наблюдател. Да е водач, а не последовател. Ето защо това проучване не е самоцелна инициатива, а научна база, на която са разработени и ще бъдат разработвани конкретни решения. Ние сме единствените на пазара, които излизаме с реални и работещи инструменти, които да подобрят баланса на хората между живота и смартфона - необходимост, която самите потребители признават, че изпитват” казва Владислав Иванов, General Manager на Motorola за Югоизточна Европа.

Част от тези решения са вече достъпни и на нашия пазар. Като например приложението Space, насочено към потребители, проявяващи признаци на поведение от т.нар. тип „заешка дупка“, при което се наблюдава “потъване” в смартфона и прескачане от приложение в приложение. Space е съвместна разработка на Motorola с 6 топ университета, сред които и Оксфорд.

Модулната екосистема е второто решение, което американският бранд предлага. Motorola е първият в света производител, който реализира модулната концепция на пазара и позволи на потребителите да използват своя смартфон по „споделен начин“– споделяйки екрана си чрез проектор, споделяйки музиката, която слушат чрез тонколонка и още много. По този начин производителят се опитва да социализира използването на устройствата.

Третата препоръка е свързана с т.нар. Moto Actions - специални функционалности на смартфоните Motorola, които позволяват гласови команди, управление чрез жестове и проверка на известията само с едно докосване, отново с цел да не се „потъва в заешката дупка“. Moto Display пък известява дискретно и позволява контрол на осветеността на екрана.

Впечатляващият Moto Z2 Play идва с 360-градусова камера (РЕВЮ)

Моторола е поредната компания, която се впуска в конкуренцията на 360-камерите, но за разлика от своите съперници, 360 приставката има ...

Всеки потребител може да провери нивото на собствения си баланс, като попълни въпросника, свързан с неговите лични навици при употреба на смартфона, на phonelifebalance.motorola.com. На специално създадената за целта платформа потребителите ще получат и полезни съвети и препоръки, с които да постигнат хармония между реалния свят и този на мобилните технологии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика