X
 
 

Бизнесът и държавата обсъждат рисковете за България от забавянето на световната икономика

484 0
Бизнесът и държавата обсъждат рисковете за България от забавянето на световната икономика
Снимка: iStock
Бизнесът и правителството обсъждат забавянето на глобалната икономика на Четвъртата традиционна годишна среща на двете страни.

Форумът тази година ще бъде посветен на перспективите пред глобалната икономика, има ли рискове за България и как могат да бъдат избегнати, съобщават организаторите, цитирани от БГНЕС.

Държавата предлага пари на българи от чужбина, за да се върнат да работят в по-бедни региони

Половин минимална месечна заплата отгоре ще дава държавата, ако българи се върнат от чужбина и почнат да работят в малките градове в ст...

2019 година регистрира най-ниския глобален икономически растеж от началото на десетилетието, а активността в производството и инвестициите намаляват значително вследствие на влошените търговски отношения между САЩ и Китай, неяснотите около Brexit и слабият икономически потенциал на страните от еврозоната.

Участниците в програмата на конференцията ще потърсят отговори на въпросите какви биха били последствията за България, какви са приоритетите на правителството за предстоящата година и как бизнесът да се справи с предизвикателствата на забавения икономически растеж.

На форума ще присъстват над 350 собственици и изпълнителни директори на най-големите компании в България с общ оборот от над 1.5 милиарда лева. Сред гостите на конференцията ще бъдат още чужди инвеститори, посланици, представители на институции като Световната банка, ЕБВР, ЕИБ, ЕИФ, както и над 70 представители на водещите медии в страната.

Actualno.com

Етикети: