"Булгартрансгаз" дава над 57,6 млн. лв. за археологически проучвания

3061
"Булгартрансгаз" дава над 57,6 млн. лв. за археологически проучвания
Снимка: БГНЕС

„Булгартрансгаз“ дава над 57,6 млн. лв. за археологически проучванияС избрания изпълнител държавното дружество ще сключи 4-годишно рамково споразумение. Поръчката е обявена във връзка с програмата за инвестиции и поддръжка на компанията в периода 2018-2020 година.

Десет са обектите, преди изграждането на които трябва да се направят изискващите се по закон спасителни теренни археологически проучвания: Преносен газопровод с Автоматична газорегулираща станция (АГРС) до Банско и Разлог; Преносен газопровод с АГРС до Панагюрище и Пирдоп; Подмяна на Преносен газопровод в участъка ОС Беглеж - КВ Дерманци - КВ Батулци - КВ Калугерово; Реконструкция на газопроводно отклонение "Враца 1" с подмяна на участъци и изграждане на приемна камера при ПГХ "Чирен” чрез изместване на съществуващата камера при ГРС "Враца"; Увеличаване капацитета на газопроводно отклонение ’Търговище"; Основен ремонт с подмяна на участък от преносния газопровод в участъка КС Вълчи дол - КВ Преселка; Разширение на газопреносната мрежа в участъка от българо-турската граница до компресорна станция "Странджа"; Модернизация на КС "Ихтиман”; Модернизация на КС "Лозенец"; „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз" ЕАД паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница".

Българският газопровод с разширение за Турция

Държавната компания "Булгартрансгаз" пуска официално разширение на транзитния газопровод до Турция. Тръбата е дълга 20 километра между ...

Оферти ще се приемат в централата на дружеството до 15 ноември и ще се отварят на следващия ден.

Компанията е собственик и оператор на национална газопреносна мрежа, тя осъществява транзитен пренос на природен газ през територията на България до Румъния, Турция, Гърция и Македония. Собственик е на подземното газохранилище в Чирен, чието предназначение е да съхранява природен газ за покриване на сезонните неравномерности в потреблението и доставката му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика