X
 
 

България не конкретизира дали ще иска по-строги компенсации за монопол от "Газпром"

България "си запазва правото" допълнително да коментира финалния вариант на ангажиментите, които "Газпром" обеща да поеме, за да приключи разследването на Европейската комисия за монопол на руската компания на газовия пазар в Централна и Източна Европа. Това съобщава енергийното ни министерство (МЕ).

За да спре процедурата от страна на Брюксел, "Газпром" специално обеща да не предявява претенции към България относно провала на "Южен поток". В официалното съобщение от ЕК вчера (13 март) се посочва, че "това не засяга въпроса дали тези претенции биха били въобще валидни". Руската компания обеща и да осигури конкурентни цени за българските потребители.

"Газпром" очаква поскъпване на газа за Европа

„Газпром“ очаква поскъпване на природния газ, който ще доставя за Европейския съюз /ЕС/ през тази година. Заместник-предсе...

От МЕ повтарят казаното от ЕК още вчера - че срокът за становище е 7 седмици, както и че може да има промяна по тези ангажименти, ако някоя от страните по случая изрази несъгласие с предложенията на "Газпром". Припомняме, че разследването за монопол от страна на руския енергиен гигант касае още Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Словакия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители