Действащ зам.-министър сред проверявани от НАП

3511
Действащ зам.-министър сред проверявани от НАП
Агенцията прави данъчни ревизии на 11 висши чиновници

НАП прави данъчни ревизии на 11 висши чиновници.

Сред тях има действащ заместник-министър, заместник-областен управител, двама съдии в окръжни съдилища, трима председатели на общински съвети, двама заместник-кметове и един член на политическа партия, който не е подал встъпителна декларация.

Проверяваме в интернет дали в НАП са обявени реалните ни заплати

Гражданите вече ще могат да проверяват дали техните работодатели обявяват пред данъчните власти реалните им договори и заплати. Това ...

Проверките, които са по Закона за публичност на имущество на лица, заемащи висши държавни длъжности, са текли по различно време през 2010 и 2011 г. Те са в резултат на открити нарушения, за които Сметната палата е сезирала НАП. 

До 2011 г. от Сметната палата в НАП са получени 561 сигнала за несъответствие. НАП е приключила проверката по 494 от тях и след приключване на проверките са открити сериозни данни за разминаване между притежавано имущество и доходи за 11 лица, заемащи висши държавни длъжности. За това са започнали ревизии.

За 2011 г. НАП откриват несъответствие в декларациите на 167 висши чиновници и НАП е започнала преди две седмици да проверява и тях. След приключването на ревизиите, ако се открият сериозни нарушения и има данни за престъпление, сигналите се изпращат на прокуратурата.

 

46 млн. лв. в хазната след акциите на НАП

20 млн. лв. са събрали данъчните от хеликоптерната проверка на имоти. Общо от всичките акции парите за фиска са 45-46 млн. лв., предад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com