Диян Вълков, мениджър пазар „Недвижими имоти“ в Експресбанк: Обичам живота на бързи обороти

22436
Диян Вълков, мениджър пазар „Недвижими имоти“ в Експресбанк: Обичам живота на бързи обороти
Снимка: Експресбанк

Диян Вълков е позитивен и динамичен човек. Той е мениджър пазар „Недвижими имоти“ в Експресбанк, професионалист в областта на жилищното кредитиране и международен футболен съдия през свободното си време. Той самият се определя като роден под щастлива звезда.

1. Освен мениджър пазар „Недвижими имоти“, кой е Диян Вълков?“

В професионален план съм познат като мениджър пазар „Недвижими имоти“ в Експресбанк. Откакто съм в Банката винаги съм бил на тази позиция – вече близо 14 години.

В спортните среди съм известен като футболен съдия. Това е моето хоби и страст от 1998 г. От 2003 г. до сега имам над 200 мача в „А“ група, а от 2011 г. съм международен съдия.

В личен план имам прекрасно семейство с две деца, на 14 и 9 години.

2. На какво посвещаваш свободното си време?

Голяма част от времето ми след работа е ангажирано с футболно съдийство. Хоби, което се превърна почти в професия. И макар да не се водя професионален футболен съдия, нивото на мачовете, на които ходя, изисква да имам професионално отношение. Това означава да тренирам три пъти в седмицата, да правя възстановяване, да гледам и анализирам видеоклипове от мачове, в които съм участвал или такива на други рефери, да проучвам отборите, на чийто мачове ще съм съдия, да посещавам съдийски конференции, да се интересувам от футболните новини и футболния живот. Не на последно място хобито ми е свързано и с много пътуване в България и чужбина. Тази година имах мачове в Белгия, Хърватска, Италия, Испания, Естония, Бразилия и Англия. Всеки един мач в България ми коства един или два дни далеч от семейството и то най-вече през почивните дни. Затова останалото свободно време се стремя максимално да прекарам със съпругата и децата ми.

3. Как избра кариерния си път?

Харесвам математиката и числата, а тях ги свързвах с финансите. Завърших Финанси в ИУ – град Варна. Нямах предпочитание в коя сфера на финансите ще се насоча – публични финанси, счетоводство, банково дело, застраховане и т.н. Задължителният стаж преди дипломирането изкарах в Булбанк – град Бургас. През 2003 г. започнах работа в клона на Банката в град Приморско, като кредитен инспектор по заместване на колежка от университета, която излезе в майчинство. За година и половина излязох от банковата сфера, като започнах да развивам структурата на „Адрес недвижими имоти“ за кредитни консултации, по известна сега като „Кредит център“. От 2006 г. моят кариерен път изцяло е свързан с Експресбанк. Аз бях и първият назначен мениджър пазар „Недвижими имоти“ в Банката.

4. Как минава един твой работен ден?

Работата ми е изпълнена с много разговори и срещи. Всеки ден се различава от предния, най-малкото по това, че се срещам с различни хора и решавам различни ситуации. Позицията на мениджър пазар „Недвижими имоти“ е важна за това Експресбанк да е разпознаваем и предпочитан партньор сред агенциите за недвижими имоти, строителни компании, кредитни консултанти и други. Всекидневно контактувам с тях. Често се налага да съм извън офисите на Банката, за да се срещам „на терен“ с партньори, както и да представлявам Банката пред нотариуси при ипотеки. По-рядко ми се налага да правя срещи с клиенти – основно при по-сложни казуси и по-големи и важни сделки. Жилищните кредити са един от основните и важни продукти на Банката, който служителите, които работят с клиенти трябва да познават отлично. В тази връзка, паралелно със задълженията, които имам с партньорите, обучавам, съветвам и помагам на колегите в офисите на група Варна с цел придобиване на знания, увереност и опит. Не на последно място работният ми ден е свързан със съгласуване на оферти за клиенти, отчитане и съгласуване на плащанията на партньори, справки и др. Случвало се е в края на работния ден да се прибера вкъщи и да нямам желание за повече разговори, от което понякога страда семейството ми.

5. Какво ти носи работата в Експресбанк?

Обичам живота на бързи обороти- да гоня цели и резултати, да общувам и работя с хора. Характерът ми е такъв - за да се чувствам добре, имам нужда от подобно ежедневие. Със сигурност това го намирам в работата ми в Експресбанк. Да, доста е предизвикателно, но аз съм подготвен – физически и психически. Важно е и как възприемаш работата си. Моето разбиране е, че за да харесва работата си, човек трябва да отива в офиса с настроение, да се ядосва по-малко и да се забавлява. Когато мисля по този начин и съм с такава нагласа, не усещам работния ден.

Друго, което ми носи работата в Банката, е самочувствие. То е вследствие на имиджа и мнението като цяло на хората за Експресбанк – за нейните служители, политика към клиентите и бизнес модел.

6. Какво е за теб успехът?

Успехът според мен се постига с много работа, упоритост и постоянство. Той трябва да е плод на лични усилия, а не подарък. Така единствено, може да се осъзнае и оцени. Не по малко важно според мен е и хората около теб да забелязват и признават постиженията ти и да ценят това, което правиш. Това за мен е комбинацията за истинския успех.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com