До края на месеца ще ни възстановят плащанията по ОП "Околна среда"

12536
До края на месеца ще ни възстановят плащанията по ОП "Околна среда"
Снимка: БГНЕС

Много важно е по отношение на еврофондовете да има приемственост. Затова съм говорила с всяка една от партиите по време на управлението ни. Това заяви вицепремиерът, отговарящ за еврофондовете Илияна Цанова.

Според Цанова основната ѝ цел е била да се възстанови доверието и диалога с Европейската комисия от една страна и общините плюс бизнеса от друга. Миналата седмица еврокомисарят Йоханес Хан каза в телефонен разговор, че сме постигнали целта си и до 15 ноември най-късно ще се възстановят спрените плащания по европрограмите – ОП „Околна среда” и ОП „Регионално развитие”, увери Цанова в предаването „Лице в лице”.

Бюджетната сметка - кризата е тук и за дълго

Времената на криза за България не свършват и не свършват. Това е заключението на Министерството на финансите при разработването на рамк...

Вицепремиерът каза, че заради прекъснатото плащане служебното правителство е одобрило 750 млн. лева плащания от бюджета за проекти по ОП „Околна среда”, но сега ЕК ще ги покрие – през ноември, най-късно декември, удължи леко срокът Цанова.

За пръв път в ЕС обвързват отпускането на средства с предварително извършване на реформи – това не е само при нас, но при всяка страна-членка на Съюза. Всеки член на ЕС си прави анализи, за да види . При нас са заложени 32 условия, за да се изпълни Споразумението за партньорство с ЕК за следващия период (2014-2020) – 15 са вече изпълнени. Най-важното неизпълнено е реформа при обществените поръчки – трябва да се промени процесът. Необходим е нов закон за обществените поръчки, който ще е подготвен до края на месеца, въвеждането на електронна система за обществени поръчки. Трябва да имаме и реформа в сектор „Здравеопазване”, посочи Илияна Цанова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика