Ерменков: Промените в енергийния закон ще го хармонизират със законите на ЕС

15906
Ерменков: Промените в енергийния закон ще го хармонизират със законите на ЕС
Снимка: БГНЕС

Готвените промени в Закона за енергетиката ще хармонизират българското законодателство с европейското по отношение на "Южен поток". Това заяви депутатът от БСП и член на Комисията по енергетика Таско Ерменков пред БНТ. Ерменков и Явор Куюмджиев са инициатори на промените.

Преди дни Европейската комисия изпрати официално запитване до България, в което настоява за обяснение защо някои от готвените промени имат за цел да изключат българската част от "Южен поток" от обсега на европейското законодателство.

Ерменков предложи да има комисия за назначения и уволнения на държавни служители

Председателят на Временната анкетна комисия за грубото партийно кадруване, по-известна като комисията за калинките, отново наблегна на ...

„Ние уточняваме до къде един газопровод е на територията на ЕС и откъде вече не е, за да може да се получат ясни резултати, кой докъде и за какво носи отговорност. Въвеждаме темата не „Морски газопровод”, а въвеждаме понятието „магистрален газопровод”, което е извън територията на ЕС. В строителството на един газопровод, който излиза извън рамките на ЕС – европейските директиви и законодателство нямат своята юрисдикция. Такива газопроводи, които да излизат извън България и страната ни да е гранична точка на ЕС, не сме сторили. Поради тази причина се опитваме с тези промени да регламентираме какво и до къде се разпростира европейското законодателство", обясни Ерменков.

Още по темата четете в Expert.bg.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com