Идва ли краят на двойния стандарт при храните?

4986
Идва ли краят на двойния стандарт при храните?
Снимка: Pixabay

"Идва краят на двойния стандарт при храните", заяви Мая Манолова пред БТВ. Това се доказва от фактът, че вече има забрана в европейска директива срещу производството на храни под един и същи бранд, но с различни качество и съставки.

Подобно производство ще влиза вече в черния списък на нелоялните и некоректните, спрямо потребителите, търговски марки, като измамна практика. Предвидени са и драконовски глоби, които достигат до 10 000 000 евро или 4% от годишния оборот, обобщи националният омбудсман.

Проф. Александър Маринов: ЕС налага двоен стандарт

Двойният стандарт, проявяван от Запада и ЕС, става заразителен и се превръща в норма за поведение у нас. Това каза за „Фокус&ldqu...

Тя посочи, че това е една много сериозна крачка, защото освен признанието на проблема, с пълно единодушие Комисията по петиции прие за основателна петицията на български граждани, която е представена пред Европарламента. От там са обещали, че тя остава отворена и през мандата на следващия Европейски парламент ще се следи до окончателното решаване на този проблем.

"А Комисията по вътрешен пазар прие предложението с почти абсолютно мнозинство - с 36 към 1 за забрана на двойните стандарти и промени в европейската директива за нелоялните търговски практики. Има време и аз съм абсолютно убедена, че в рамките на мандата на този парламент пълната забрана ще мине и през пленарна зала, т.е. ще има окончателно произнасяне на Европейския парламент", категорична е Мая Манолова.

Според нея, процесът е необратим и това е битка на гражданите на Европа срещу огромните икономически интереси. Не е битка между Източна и Западна Европа и е пример как българите могат да застанат и да работят единно зад една национална кауза и тя да бъде успешна, ако бъде проведена навреме, разумно и активно.

В края на разговора, на въпрос дали възнамерява да се кандидатира за кмет на София, с подкрепата на левицата, Мая Манолова отговори така: "Не са водени проучвателни разговори по тази тема с мен. Вече започвам да се питам дали нещо в моята работа като омбудсман не ви харесва. Смятате, че не си върша работата ли, че толкова активно журналисти ме питат няма ли да си сменям позицията. Живеем в свободна държава и всеки е свободен да прави номинации. Да, факт е, че има напрежение между мен и институциите, тъй като не спестявам на никого нищо, воювам за каузите и срещу безобразията, до успех. Това знам, че не се харесва и дори са правени опити да ми се пречи да свърша едно или друго нещо".

Евродепутати от ГЕРБ тръгнаха да се борят и срещу двоен стандарт при горивата

Кампания срещу двойния стандарт, но при горивата - това е новата инициатива на евродепутатите от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков. Тя с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика