X
 
 

Извънредни проверки на къщите за гости, не откриха нарушения в Лясковец

2223 6
photo of Извънредни проверки на къщите за гости, не откриха нарушения в Лясковец
Снимка: Unique Estates
Извънредни проверки в къщи за гости започна Министерството на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“. 14 обекта на територията на цялата страна ще бъдат разследвани. Първата проверена къща е във Великотърновско.

Проверките започнаха от град Лясковец. Проверява се новото финансиране, за което са кандидатствали собствениците, а именно – закупуване на оборудване за басейн.

Фонд "Земеделие" изглежда не иска да извади кирливите си ризи

Царят дава, пъдарят не дава – с такава теза сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" публикува материал относно картината по П...

150-годишна възстановена къща паметник на културата, която работи като туристическият обект от 4 години. Това бе първият обект проверен от земеделското министерство. И днес тя бе пълна с туристи. „По време на проверките с вас ще установим, дали тези къщи се използват по предназначение или не. И дали ще бъдат използвани по предназначение или не”, коментира Стефан Спасов, началник отдел в МЗХ и ръководител на проверките пред Нова телевизия.

Освен земеделското министерство вече втори месец проверка на къщата правят данъчните и Икономическа полиция. Инвестицията е в имота е над 400 хиляди лева. Помощта от държавата е около 70 хиляди. Въпреки изненадващата проверка притеснение в собствениците нямаше. „Не ни притеснява, защото ние си работим, функционираме. Пред данъчните сме редовни, плащаме си всеки месец туристическата такса. Така, че няма от какво да се притесняваме”, пък заяви Димитринка Качамакова, собственик на къщата за гости.

След два часа документална и реална проверка нередности нямаше. „Собствениците поддържат изрядна документация за платени туристически данъци, за 2015, 2016, 2017, 2018 и 2019 години в Община Лясковец. Така, че изрядна документация и съответствие пълно с целите на проекта. Гости от различни страни пребивават – Франция, Португали, масово от Румъния и сега има. Разбира се и от България”, обяви Стефан Стефанов.

Проверките на 14-те къщи за гости се планира да приключат до 14 юни. Ако бъдат открити нередности, собствениците ще възстановяват получените суми, а тези, които кандидатстват с проекти за оборудване и екстри, няма да получат одобрение.

Танева де факто призна, че тарикати с къщи за гости могат да плащат по-малки глоби

Глобите за къщите за гости няма да се платят от българския данъкоплатец и ще се постараем да вземем всичко дължимо. Това заяви новият-с...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  ПЕЕРАСА ОТ СЕЛО БАНКЯ НЕМА ЛИ НЕКОЯ КЪЩА ЗА ГОСТИ? Що да има като цел Вулгаристан е негов!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  "Извънредни проверки на къщите за гости, не откриха нарушения в Лясковец" Ъъъъъ ами те, просто нямат нарушения! Даже и извънредни. Нарушенията са у вас, народа! Че допуснахте възможност разни тарикати да обират парите, предназначени за вас. За бития и .... цяр няма. Утешението е да се повтори упражнението.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Я си ебете мамата вие народа ....къф народ сте вие сте овце.
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  ГРОБарите наливат от пусто в празно ! Който крал - крал, който не крал - е зяпал . Законът ГЕРБ : "Кради, за да имаш, върти далавери, за да управляваш" !
 • ПЕТКО. 1 ПЕТКО. преди 2 месеца Профил на трол?
  Нагласена работа за хвърляне на прах в очите.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Петко, такава е цялата политика на ОНЯ ПРОСТАК ОТ СЕЛО БАНКЯ!
  : 0 !