Lidl стартира фермерски пазари като още една мярка за реализацията на продукция на регионални производител

3886
Lidl стартира фермерски пазари като още една мярка за реализацията на продукция на регионални производител
Снимка: Лилд България

Инициативата започва пилотно в София и Бургас с над 40 малки производители

София и Бургас са пилотните градове, в които Лидл България стартира с организирането на фермерски пазари в подкрепа на малките български производители и като част от мерките по постановление 70 на МС. Инициативата ще даде още една възможност за реализация на продукцията на регионални земеделски производители.

Първият фермерски пазар, подкрепен от компанията, ще се проведе в София от 12-ти до 14-ти юни на паркинга на магазина от веригата на бул. „Тодор Каблешков“ 28 в ж.к. „Гоце Делчев“, с работно време от 10 до 19 ч. Около 25 малки български производители ще предлагат разнообразни сезонни плодове и зеленчуци като череши, ягоди, домати, картофи, краставици, зелени салати, както и гъби, мед и тинктури, подправки и др.

Обособеното място на паркинга ще включва 15 шатри и дървени маси за излагане на стоката с еднопосочно заградено движение с входна и изходна точка. Като превантивна мярка срещу Covid-19 плащането ще се извършва със специални карти, които клиентите ще получават на входа на пазара. На тях ще се маркират всички направени покупки, като на изхода на пазара клиентите ще извършват физическото плащане и ще получат касовите си бележки.

Инициативата ще продължи и в Бургас в дните от 26-ти до 28-ми юни на паркинга на магазин Lidl на ул. "Проф. Яким Якимов” №17. Своята продукция ще предложат над 15 малки регионални производители.

Технически организатор на събитията е „Фармхопинг“ - онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 101 магазина в 48 града и близо 3000 служители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com