Магистрала "Хемус" остава основен приоритет

5900
Магистрала "Хемус" остава основен приоритет
Напролет ще бъдат възстановени дейностите там, тъй като това е изключително важен участък

Кабинетът се надява през тази година магистрала „Тракия” реално да е факт.

"Планираме до 1 юли да е готов и Лот 2, и Лот 3 и част от Лот 4 в частта до Петолъчката на Ямбол. Това е наш основен приоритет за това лято", каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, в предаването на БТВ „Тази сутрин”.

По отношение на магистрала „Хемус” се работи активно в участъка между Околовръстното на София и гара „Яна”. Напролет ще бъдат възстановени дейностите там, тъй като това е изключително важен участък. Друг участък от магистрала, по който се работи, е Шумен-Белокопитово, добави министърът. Магистрала „Хемус” остава основен приоритет за следващия програмен период, когато до Велико Търново ще бъде изцяло магистрала, от Велико Търново до Шумен ще бъде скоростен път.

Във връзка със зачестилите открития на археологически находки по трасетата на планираните магистрали Павлова каза, че не вярва това да е саботаж, но все пак това е особено стечение на обстоятелствата, тъй като би трябвало тези трасета предварително да са проучени и за тях има вече потвърждение, че може да се строи.

„Моето притеснение, от една страна, е, първо, да не платим два пъти – един път правим предварително проучване, втори път плащаме отново за археология. Факт е, че ние трябва да усвоим стотици милиони. От друга страна, обаче, ние виждаме как трябва да платим два пъти, как ние вече сме платили с ОП „Транспорт” трите ключови пътя, които строим, 11,8 млн. лв. са предоставени за археология. И в момента трябва да продължим да работим, тъй като излизат извънредно археологии”, обясни министър Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com