X
 
 

Марковски: Дянков не трябва и не може да е обвиняем

1253 2
Марковски: Дянков не трябва и не може да е обвиняем
Снимка: БГНЕС
Сделката за продажбата на държавния дял в EVN е повече от публична, законово регламентирана и перфектно издържана юридически. Това коментира адвокатът на Симеон Дянков Марин Марковски по повод делото срещу бившия финансов министър.

Дянков не трябва и не може да е обвиняван, защото неговото положение във формирането на сделката не му дава възможност за манипулация. Марковски уточни, че един министър на финансите има точни правомощия за тази сделка и това е да участва в заседанието на МС, където се е взело решение за приватизацията. След това решението отива в агенцията за приватизацията и вече надзорният съвет на агенцията контролира сделката, обясни още адвокатът пред bTV.

СГП: Дянков и Прокопиев са съучастници, ще има осъдителни присъди

Считаме, че ще постигнем осъдителна присъда и по отношение на Симеон Дянков, и на Иво Прокопиев, и на Трайчо Трайков. Това заяви гово...

По време на неговото министерстване България е имала най-добрият кредитен рейтинг не е редно да бъде мачкан, заяви адвокатът.

Той обясни, че прокуратурата обвинява Дянков, че подбуден от бизнесмена Иво Прокопиев и са въздействали на Агенцията за приватизация, че се е стигнало до това да се избере „Булброкърс” за посредник. По този повод се дава занижена цена на акциите. Дянков не може да определи председателя на агенцията и надзорния съвет как да реализира една сделка, добави още Марковски.

Actualno.com

Етикети:

  • адвокат Димов 1 адвокат Димов преди 3 години Профил на трол?
    АМАН ОТ АДВОКАТИ - САМО ТОЯ ЛИ Е АДВОКАТ ИЛИ ЛАПАЧ НА КРАДЦИТЕ И МУТРИТЕ ДА СЕ ПРОУЧИ НА КОЙ СНАСЯ ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ ВЗИМА В РЪЦ ЧЕ ОТ ТАКИВА ВСИЧКИ ОБВИНЕНИЯ ОТИВАТ В КОШЧЕТО
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
    Така е, трябваше отдавна да е в затвора!
    : 0 !