Между 150 и 194 млн. лв. ще струва ТОЛ системата

2017
Между 150 и 194 млн. лв. ще струва ТОЛ системата
Снимка: БГНЕС

Агенция "Пътна инфраструктура" отвори днес (4 октомври) ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа, предаде репортер на Actualno.com.

Припомняме, че тръжната комисия оцени техническите оферти и предложи отстраняването на четири кандидата - обединение "БГ ПЪТ", "Толлнет" Чехия, "Сиела Норма" и Обединение "Телетол".

АПИ уточни откъде се появи фалшивата новина за ТОЛ системата

Електронното съобщение, с което вчера (18 септември) беше всята заблуда, че има избрана нова фирма за направа на ТОЛ системата в Българ...

Именно затова днес бяха отворени само две оферти. КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС предлага цена от 149,997 млн. лева без ДДС. Офертата на „ТОЛ БЪЛГАРИЯ“ е 193,500 млн. лева без ДДС. Логично - по-ниската цена дава предимство на първата фирма.

Техническата оферта на КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС е получила по 10 точки за показателя "функционалност и експлоатационни качества на системата", за "реализация на хардуерна система", за плана за изпълнение и управление на риска и за качеството при изпълнение на поръчката. Общата техническа оценка на компанията е 100 точки.

Консорциумът "ТОЛ БЪЛГАРИЯ" е получил по 5 точки за "функционалност и експлоатационни качества на системата", за "реализация на хардуерна система" и за "план за изпълнение и управление на риска". Оценка за качество при изпълнение на поръчката на консорциума е 10 т., а техническата оценка – 66.67 т.

АПИ сезира ДАНС заради фалшива новина за избрана фирма за изграждането на ТОЛ системата

"Няма избран изпълнител в обществената поръчка за избор на изпълнител на ТОЛ системата. Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) прави това...

ТОЛ системата ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка).

Обществената поръчка за ТОЛ системата беше публикувана през април миналата година. Оттогава тя непрекъснато се обжалва – практика, която беше прекратена през август. Очаква се този месец да се избере изпълнител и ако няма жалби, прогнозите са до края на 2018 г. системата да е готова. Правителството очаква с ТОЛ системата приходите от пътни такси да достигнат около 1 млрд. лв. годишно, което ще позволи повече инвестиции в ремонти.

Така година и половина след началото на процедурата изборът на изпълнител, изглежда, е пред финал. Според транспортни фирми браншът ще понесе загуби от новата система за таксуване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика