X
 
 

Над 70 млн. евро са швейцарските инвестиции у нас до момента

1048 0
photo of Над 70 млн. евро са швейцарските инвестиции у нас до момента
Снимка: пресцентър на МИ
През първите шест месеца на 2019 г. швейцарските инвестиции у нас възлизат на близо 70 млн. евро, а страната ни е сред 10-те най-големи инвеститори по размер на преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в България от 1996г. насам. Това бе отчетено по време на среща на заместник-министъра на икономиката Лилия Иванова с делегация на Швейцарския икономически форум. Бизнесмените са на посещение в България, за да проучат възможностите за инвестиции в страната ни в ИТ, аутомотив и други високотехнологични сектори. На срещата присъства и г-жа Мюриел Берсе Коен, посланик на Конфедерация Швейцария в Република България. 

Доминик Ислер, изпълнителен директор на Швейцарския икономически форум и зам.-министър Иванова обсъдиха потенциала за развитие на инвестициите и на търговските отношения между двете страни. „Само за първите пет месеца на 2019 г. стокообменът между България и Швейцария възлиза на 167.573 млн. евро, като има увеличение със 7.1%“, посочи Иванова. Като причина за швейцарския интерес Доминик Ислер изтъкна висококвалифицираните кадри и икономическата и политическа стабилност в страната ни.

От днес българите могат да започнат работа в Швейцария без ограничения

От днес отпадат ограниченията за работа на граждани на България в Швейцария. Сънародниците ни ще могат да пребивават свободно в странат...

„Считаме че съществува потенциал за сътрудничество в ИТ и аутсорсинг, фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост“, допълни зам.министър Иванова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители