Нанков: През следващите 4 години ще е възходът на Северна България

3118
Нанков: През следващите 4 години ще е възходът на Северна България
Снимка: МРРБ

През 2024-а ще са готови „Хемус“ и Видин-Ботевград, бизнесът вече планира инвестиции в региона.

Следващите 4 години ще са години на възхода за Северна България, казва при срещите си с хората в предизборната кампания водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Ловешка област Николай Нанков. И подкрепя тезата си с примери – през 2024 г. ще са готови две важни пътни артерии, които ще съживят целия регион – автомагистрала „Хемус“ и пътят Видин-Ботевград.

„Хората виждат, че се строи. Виждат как аутобанът напредва. Инвеститорите са много интуитивни, засилва се интересът им да развиват бизнес в област Ловеч“, казва Нанков.

За следващия мандат развитието на инфраструктурата остава един от приоритетите на ГЕРБ. Освен „Хемус“ и Видин-Ботевград, акацент е довършване на „Струма“, две нови магистрали – Русе-Великотърново и Черно море, тунелите под проходите Шипка и Петрохан, разширяване на „Тракия“ между София и Пловдив. Общо 500 км нови магистрали и пътища, както и ремонт на 1000 км пътища годишно.

В ресор регионална политика ГЕРБ се ангажира да бъде запазена социалната поносимост на цената на водата, както и да се гарантира достъп до необходимите количества питейни води с високо качество. И още - въвеждане на водни помощи за най-бедните български граждани. Ще продължи работата по големите водни проекти, но ще се обърнем и към по-малките населени места, където вече инвестираме във ВиК мрежата, казва Нанков. Като например в област Ловеч се подменят водопроводите в Априлци, Ловеч, Луковит, Угърчин, в селата Голям извор, Дерманци и Златна Панега.

Освен за ВиК, друг чест въпрос към Нанков е дали ще продължи програмата за саниране и отговорът е да. Ползите за хората са очевидни - не само заради обновените домове или спестените средства за отопление на всяко домакинство. А и защото има естетическо отражение върху всекидневието – старите панелки се преобразяват, добиват красив и приветлив вид, отбелязва Нанков. Постигнатото ще бъде надградено с европейски средства в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост на България. Предвидени са 1,427 млрд.лв. за обновяване на блокове и на къщи.

Продължаваме с ремонтите на пътища и ВиК мрежа в област Ловеч

Осен довършването на „Хемус“, която в средата на 2022 г. ще стигне до пътен възел Ловеч-Плевен, ще продължат ремонтите на републиканските пътища в областта. Вече е дадено начало на изграждането на пътя от местността Тъжа – 11 км., в Априлци. Планирани са и ремонти на второкласни и третокласни пътища, основна инфраструктура за придвижване на хората. Ще се ремонтират близо 160 км третокласни пътища в Ловешко, сред които Луковит - Дерманци – Угърчин; Садовец – Дерманци – Торос – Гложене; Левски – Летница – Умаревци – Ловеч. Вече започна ремонтът на стария севлиевски път и до края на строителния сезон още тази година той ще е завършен. Ще се изграждат заслони на Беклемето, за да се реши този много сериозен проблем за пътуващите и бизнеса всяка зима – проходимостта на Троянския проход, и той да може да се ползва целогодишно.

В Тетевен освен ремонт на пътища и водопроводи в града и селата, започва изграждане на контролно-измервателна система за превантивни дейности срещу свлачищни процеси. В Угърчин ще се подмени изцяло ВиК мрежата. Вече започна реконструкцията и рехабилитацията на осем улици в Априлци, като успоредно с това ще бъде подменена и водопроводната мрежа по тях. На 27 март започна реконструкция на вътрешната ВиК мрежа на Априлци. В Ловеч и Луковит също предстои. Планира се още преустройство на сградния фонд на Езиковата гимназия в Ловеч за преминаване към едносменен режим на обучение. Предстои преустройството на сградата на Младежкия дом в областния център, както и рехабилитацията на пл. „Свобода“, изграждане и реконструкция на спортните зали в Троян и Ловеч, Луковит и Угърчин.

Без празни приказки – само работа!

Още като областен управител на Ловеч Николай Нанков показва умения да ръководи екип, който работи динамично и качествено. При него срокът е „Веднага“. Годините не са го променили. В МРРБ колегите му знаят любимата му фраза: „Всеки проблем има поне три решения!“ Вдига летвата високо, не всеки издържа на темпото му. Добър слушател е. Но също така е увлекателен раказвач и може да превърне и най-скучната материя в интересна история. Може дълго да обяснява за пътища, мостове, прелези и през какви етапи минава всеки от проектите докато стане мащабно съоръжение. Както и какви са природните особености на всеки регион, какви са проблемите и как могат да бъдат решени.

Не може да бъде поставен в клишета. Не обича да говори за себе си. Но обича да говори с хората. Думата му на две не става – обещае ли нещо, значи ще бъде свършено. При него няма празни приказки. Само работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com