Новият собственик на Vivacom ще е United Group, ако КЗК одобри

29147
Новият собственик на Vivacom ще е United Group, ако КЗК одобри

Доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги United Group ще купи българския телеком "Виваком" (Vivacom) за 1,2 млрд. евро. Това става ясно от официално съобщение на компанията, чийто собственик е BC Partners. Очакванията са сделката да приключи окончателно през второто тримесечие на 2020 година, след съответните регулаторни одобрения, пише в. "24 часа". За сделката потвърждение дава и Reuters.

Предложената сума е по-висока от индикативната оферта, която се цитираше от различни източници - 1,1 млрд. евро. Компанията е собственост на фондовете BC Partners и KKR.

Ясен е купувачът на Vivacom, сделката е почти приключена

Спас Русев и руската държавна банка ВТБ продават бившия държавен телеком Vivacom на цена, близо 4 пъти по-висока от тази, на която го к...

Припомняме, че сегашният мажоритарен акционер в българския телеком е Спас Русев, който през 2016 година взе 46% от компанията за 330 млн. евро на търг в Лондон, организиран от руската банка ВТБ, който беше оспорен от Дмитрий Косарев, но неуспешно. ВТБ също е акционер във "Виваком". Самият Косарев също обяви, че започва съдебни процедури срещу United Group заради новата сделка.

"Виваком" е добре управлявана компания със силен мениджмънт и се вълнувам от възможностите, които имаме, за да изградим още по-силен бизнес”, каза в изявление главният изпълнителен директор на “Юнайтед груп” Виктория Боклаг.

United Group има бизнес основно в Западните Балкани, най-вече в Сърбия. Той е стъпил там преди години с изкупуването на операторите SBB, Telemach Slovenia и Telemach BiH. Компанията продължава да се разширява чрез придобивания на местни кабелни оператори, платформи за медийно съдържание и мобилни услуги. Наскоро тя купи хърватския телеком Tele2 за 220 млн. евро.

Фондът BC Partners управлява активи с годишни приходи от над 35 млрд. долара. Общите активи под негово управление са на стойност над 22 млрд. долара.

Има сериозни кандидати за нов собственик на Vivacom

Има двама много сериозни кандидати за купуване на най-големия български телеком - Vivacom, твърди в. "24 часа". Според информацията, с...

"Виваком" е най-големият оператор в България по приходи, като за 2018 г. те са 948 млн. лв., а печалбата преди данъци е 359,8 млн. лв. Телекомът има над 3 млн. абонати, които ползват мобилни услуги, тези с фиксиран интернет са 444 хил., а на телевизионни услуги - 468 хил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Смениха ръководството на "Булгаргаз"

ОББ: Услугите – главен мотор на икономиката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com