Новият Закон за храните ще регламентира контрола над онлайн търговията на хранителни продукти

2360
Новият Закон за храните ще регламентира контрола над онлайн търговията на хранителни продукти
Снимка: Thinkstock

Новият Закон за храните ще регламентира контрола над онлайн търговията на хранителни продукти. Това каза пред Радио „Фокус“ д-р Кремена Стоева, началник-отдел в Дирекция „Контрол на храните“ в Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). Тя обясни, че ще се въведе регистрационен режим на всички търговци, които продават храни по интернет.

„Въвежда се регистрационен режим на всички търговци, които извършват такъв вид дейност, както и регистрация на доставчиците на интернет услуги – това са фирмите, управляващи интернет сайтове, което ще доведе до познаване на този вид бизнес оператори“, каза д-р Стоева. Тя добави се налагат и ясно разписани правила, на които храните трябва да отговарят при извършване на търговия от разстояние.

Кралев иска промяна в закона за храните

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев иска промяна в закона за храните в частта, която регламентира хранителните добавки. "Зас...

„Ясно е разписано, че те трябва да са произведени, преработени или дистрибутирани в съответствие с цялостното законодателство в областта на храните“, посочи експертът от БАБХ. Във връзка с предстоящите празници д-р Стоева заяви, че продължават проверките на агенцията на обектите за производство и търговия на най-търсените продукти като яйца, агнешко и козунаци. Тя посъветва хората да пазаруват само от регламентирани места и да следят за наличие на етикети и информация за състава храните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика