X
 
 

От синдикатите дадоха пример как неплащането на първия ден болничен ще бъде заобиколено (ВИДЕО)

3503 1
От синдикатите дадоха пример как неплащането на първия ден болничен ще бъде заобиколено (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver
Изключително необмислено. Така от синдикатите КНСБ и КТ „Подкрепа” коментираха идеята първия ден на болничните да не се заплащат. Припомняме, че това стана на на политически съвет на управляващата коалиция в парламента ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Бяха дадени и примери – ако влизаш в болница, първият ден какво е? А ако има трудова злополука, какво е първият ден?

НОИ е изплатил над 195 млн. лв. повече за болнични

Разходите за обезщетение за временна нетрудоспособност поради общо заболяване през 2018 г. са 557 млн. лв. или със 195 млн. лв. повече ...

Отделно синдикатите са сигурни, че това решение ще значи само загуби за икономиката, защото измамите са прости. Лекарят ще пише 7 дни, вместо 6 например, като има нужда, коментираха синдикатите. И предупредиха, че ако някой си мисли, че с мярката да не се плаща първия ден ще се преборят фалшивите диагнози за болнични, много се лъже.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров обясни, че ще има реакция, но и вътрешна консултация каква да е тя точно. Със сигурност ще има среща с премиера, каза той, като определи случилото се за "съвсем неочаквано", защото никога досега в разговори с властта не е обсъждана такава мярка.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално