ПИБ: Цеко Минев не е собственик на "Юлен"

27300
ПИБ: Цеко Минев не е собственик на "Юлен"
Снимка: БГНЕС

Първа инвестиционна банка (ПИБ) официално посочи, че Цеко Минев не е собственик на концесионера на ски зоната в Банско "Юлен" АД.

Припомняме, че по-рано през тази седмица министър-председателят обяви, че "реалният собственик на "Юлен" е Цеко Минев". По думите му съакционерът в ПИБ стои зад "Юлен", а омразата между него и "Зелените" стои в основата на протестите за Пирин.

"Зеленият" протест пак поиска оставката на Нено Димов, подаден е сигнал в ДАНС срещу него

"Нено – вън, оставка и затвор" – с този вик пред сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за пореден че...

Днес (16 февруари) обаче от банката категорично са отрекли тези твърдения пред "Капитал". От ПИБ са уточнили още, че акционерът им т.е. Цеко Минев е запознат с отговора, който дават на "Капитал".

На въпрос какъв е размерът на експозицията на ПИБ към "Юлен", от банката са отговорили, че не може да коментират публично отношенията със свои клиенти, тъй като "клиентите на банките в България са защитени с банкова тайна".

От ПИБ уточняват, че общият размер на кредитите на банката "към домакинства и за всякакви бизнес начинания в Банско и съседните общини към края на 2017 година е под 1% от целия кредитен портфейл на банката, като по-голямата част от тези вземания са към граждани и към малки и средни предприятия от Банско и региона. При това процентът на просрочия по тези вземания на банката е под средния за страната". Според банката "опитите за обвързването на определени проекти в Банско с цялостния им бизнес" са "спекулативни и злонамерени".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика