Повече реклама в социалните мрежи поискаха представители на зимните курорти

1847
Повече реклама в социалните мрежи поискаха представители на зимните курорти
Снимка: БГНЕС

Като туристическа дестинация България трябва да преориентира своята рекламна стратегия и кампания в социалните мрежи, както и в телевизиите на балканските страни. Ключово за развитието на предстоящия зимен сезон е активното и целенасочено присъствие на страната в различни онлайн канали. Това поискаха от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова представители на зимните курорти, съобщават от пресцентъра на ресорното министерство. Работната среща се провела в Боровец с участието на ръководствата на туристическите комплекси в Банско, Пампорово и Боровец и от София, както и представители на местната власт и бизнеса от община Самоков.

Бизнесът настоява още фокусът да бъде поставен и върху факта, че се спазват всички мерки на безопасност. Ски спортовете са едни от най-сигурните и здравословните занимания, единственото струпване на хора е възможно само на лифтове, но и там се взимат мерки за спазване на дистанцията, увериха участниците в дискусията. Подобна среща с представителите на всички основни зимни курорти се организира за пръв път от години и бизнесът благодари на министър Николова за желанието й да работи близко с тях в търсене на решения за сезона.

Гидове в Турция използват коронавируса, за да мамят туристи и да печелят

Хитър начин да заставят туристите да купят екскурзии още първия ден са измислили гидове в Турция, съобщава РИА Новости. Още в първия д...

Вицепремиерът припомни всички мерки, които правителството инициира, за да подпомогне сектора, който е най-засегнат от разпространението на COVID-19 и все още не може да възвърне дейността си отпреди кризата.

Много добра е инициативата да се събере браншът преди началото на зимния сезон, за да се обсъди актуалната ситуация в сектора, коментира кметът на Самоков Владимир Георгиев. И допълни, че според него трябва да се разработи рекламна кампания, насочена и към българските туристи. От думите на кмета стана ясно още, че е необходимо да се помисли за стимулиране на конферентния и конгресния туризъм.

Представителите на бизнеса посочиха, че важно да се работи в партньорство за подготовката на предстоящия зимен сезон. Те подчертаха, че за отрасъла е от голямо значение да се запази мярката 80:20 до края на сезона и подкрепиха факта, че вицепремиерът е предложил тя да действа до май 2021 година. В помощ на работата им би била възможността детските ваканции на всички балкански държави да се синхронизират.

От сектора откроиха необходимостта от подобряване на пътната инфраструктура и връзката с летищата, както и идеята да се обмисли начин за стимулиране на пътуванията с автобус на принципа на субсидиите за чартърните полети. Друг въпрос, който беше поставен, е влизането в сила на Наредба Н-18, като вицепремиер Николова поясни, че според информацията на Министерство на финансите към момента нейното прилагане се отлага.

Коронавирусът удари тежко работещите в туризма у нас

Извънредното положение и ограниченията заради COVID-19 са довели до безпрецедентно свиване на заетите в туризма у нас. През второто три...

Министърът съобщи данните от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) за Боровец, които показват, че от началото на годината до 15 август в курорта са пренощували над 86 хил. туристи. За периода 1 януари – 15 август най-много са били българските посетители - над 36 хил., британските гости са били над 22 хил., от Република Северна Македония - повече 7 хил., румънските - над 3 хил., а израелските - над 2800.

Важно е отсега да започне и подготовката на сезон 2021, защото прогнозите са, че следващите две години отрасълът ще продължи да се възстановява плавно, но все още няма да е достигнал нивата отпреди кризата, заяви министър Николова. И коментира, че се надява на конструктивен диалог и ползотворно партньорство, за да може да очертаем конкретни стъпки и инициативи, с които да допринесем за по-добри резултати в туризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

"Украинската помощ" за земеделци и животновъди: Засега има

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com