Правителството вади цялата сделка за "Мини Бобов дол"

5908
Правителството вади цялата сделка за "Мини Бобов дол"
Снимка: МИЕ

Този следобед правителството ще изкара цялата сделка за "Мини Бобов дол". Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който дойде днес в Народното събрание и говори пред журналисти.

„Следобед ще ви изкараме цялата сделка за „Мини Бобовдол” как е минала, как е продадена за 1 лв., как е купена за 35 млн. евро, кога, от кои хора и кои депутати са били там, които сега се опитват да се правят на обществени защитници”, каза Борисов.

По думите му е двуличие в парламента депутати от управляващото мнозинство да обясняват, че ГЕРБ са виновни за ситуацията.

Борисов бесен в НС: Реформаторите ще се държат като управляващи, иначе - довиждане

Парламентарната група на ГЕРБ е поискала от премиера Бойко Борисов да преформатира правителството. Това обяви самият той пред журналист...

Припомняме, че във вторник около 120 миньори от първа смяна в мина "Бабино" отказаха да излязат от забоите и останаха на 500 метра дълбочина. Протестът им е заради нередовното изплащане на заплати и ваучери и предстоящото съкращение на 650 души. Преговорите между ръководството на мината и синдикатите не дадоха резултат.

 „Да не би ГЕРБ да продаде мините в Бобов дол и сега да им нося пасивите? „Белене“ кой го направи, за да им нося пасивите? Като има анкетна комисия за „Белене“ да има и двете американски централи, защо да няма", попита ядосано премиерът. По думите му трябва да има анкетна комисия по енергетика и за другите приватизации, които от опозицията са направили. „Нека видим кога и на кой са продадени мините, за да може за всеки избор като дойде да има проблем“, каза още той.

"Няколко пъти казах, че "Белене" е висша корупционна схема от няколко правителства. И се надявам, че рано или късно ще има повдигнати обвинения и виновните ще си понесат наказанието. Сега, когато събрахме повече пари, защото искам да знаят гражданите, че ние като държава в БНБ имаме около 18 млрд. евро резерв, и близо 13 млрд. лв. във фискалния резерв. И явно някой пак се е прицелил и иска да събори нещо, да открадне тези пари, или да върне контрабандистите. Щетата за 2 години е 3 млрд. и 700 млн., къде е отивала нека да си кажат, при нас със сигурност не е, защото сме я разбили”, призова Борисов.

Според него в момента няма друга конфигурация, освен управлението на ГЕРБ. "Другият вариант е подобен на типа "Орешарски", обясни Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика