Пълното обновление на БДЖ ще струва между 800 млн. лв. и 1.3 млрд. лв.

1666
Пълното обновление на БДЖ ще струва между 800 млн. лв. и 1.3 млрд. лв.
Снимка: БГНЕС

За цялостното технологично обновление на БДЖ са необходими между 800 млн. и 1.3 млрд. лв., сочи прогнозата на компанията, изготвен от експерти на УНСС, Техническия университет, Висшето транспортно училище, от самата компания и Министерството на транспорта.

Това съобщи изпълнителният директор на холдинг БДЖ Владимир Владимиров.

И тази година БДЖ осигурява пътуването до морето на деца в неравностойно положение

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД за поредна година ще осигури пътуването до морето на деца от СУ „Св. Св. Кирил ...

Експертният доклад съдържа информация за това какви да са параметрите на влаковия парк, какъв пътникопоток може да спечели БДЖ, след като подобри конкурентоспособността си и какъв комфорт трябва да предложи.

Днес на пресконференция компанията представи проект за поръчка на нови мотрисни влакове. Тя е необходима, за да може да обслужва изцяло модернизираното трасе от сръбската граница през София и Пловдив до Свиленград, което ще е напълно готово през 2023 г., съобщи зам.-министърът на транспорта Велик Занчев, цитиран от "Фокус",

По думите на Владимиров условно инвестицията в технологичното обновление на железницата ще бъде разделена на два етапа. На първия ще бъдат купени 41 мотрисни влака, а през втория – 44. Минималната сума, необходима на "Пътнически превози" за първият етап е 380 млн. лв., каза шефът на холдинга.

Той прогнозира, че процедурата ще приключи преди края на мандата на правителството и първите нови влакове ще тръгнат до 2021 г. "По-нататък е необходимо да се вземат решения на правителствено ниво, за да бъдат осигурени средства и за втория етап", каза изпълнителният директор.

БДЖ погаси 42 млн. лв. задължения към бюджета

„Холдинг БДЖ” ЕАД погасява задълженията си към държавния бюджет, които са в размер на 42 млн. лв. Средствата са осигурен...

Владимиров увери, че БДЖ уверено се справя с изчистването на дълговете си и към днешна дата е отделила над 600 млн. лв. за обслужването им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика