X
 
 

Рамадан Аталай: Държавата достатъчно помогна на ТЕЦ "Марица изток 2"

2710 1
Рамадан Аталай: Държавата достатъчно помогна на ТЕЦ "Марица изток 2"
Снимка: БГНЕС
Достатъчно вече помогна държавата на ТЕЦ "Марица изток 2", оттук нататък те нямат друг изход, нямат и начин как да подпомогнат. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ДПС и член на Комисията по енергетика в парламента Рамадан Аталай.

Според него централата има няколко начина да излезе от създалата се ситуация, но не е това, което в момента се прави - да работят половината блокове, другата половина да спират и в същото време същият брой работници да стоят да работят. 

Рамадан Аталай: Ако нямаме нови мощности, ще има ръст в цената на тока

Ако не се стигне до решение на Енергийното министерство и управлението на ТЕЦ „Марица-изток” - да се минимизират всички раз...

Според Аталай първо трябва да либерализираме пазара на електроенергия и второ - при всички случаи трябва да се мине през вдигането на цената на електроенергията и за бизнеса, и за бита. "Но това е много тежко решение", допълни депутатът. Той каза още, че увеличението на тока зависи от Комисията по енергийно и водно регулиране, в зависимост от разходите: какво искат да инвестират, какви ремонти ще имат, колко енергия ще произведат, с каква работна ръка ще разполагат и т.н.

Още по темата четете в тези материали.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    какво, нали беше на някаква америк.- еврейска фирма бе тец 2? каква държава е помагала? какви са тези КРАЖБИ от българския народ? как не ви е срам!