Строим интерконектора с Гърция с европари, Борисов "дисциплинира" пенсионните фондове

18499
Строим интерконектора с Гърция с европари, Борисов "дисциплинира" пенсионните фондове
Снимка: БГНЕС

Енергетика, пенсионна реформа, инфраструктурни проекти – това бяха трите основни теми, които засегна премиерът Бойко Борисов при откриването на Деветата годишна среща на бизнеса с правителството.

Борисов „произведе” и новина – по думите му строежът на интерконектора с Гърция вероятно ще бъде финансиран изцяло от Европейския съюз. Той добави, че ЕС и САЩ са разбрали добре под какъв натиск е България след като Владимир Путин официално сложи край на проекта „Южен поток” в началото на декември миналата година.

Борисов обяви, че се е шегувал за жена-президент, пак заговори в магистрали за бизнеса

Българският премиер Бойко Борисов обяви, че се е пошегувал относно издигането на жена за кандидат за президент на следващите избори, Ка...

По енергийната тема Борисов говори и във вътрешен аспект – за ведомствените бензиностанции. 1200 били невързаните с НАП бензиностанции, но това нямало да остане дълго това. „Скърцат със зъби някакви хора, но няма да отстъпя по този въпрос”, каза премиерът.

За пенсионната реформа министър-председателят подчерта следното – добра доходност за частните пенсионни фондове, гаранции, че хората ще си получат пенсиите от тях. Фондовете трябва да бъдат „дисциплинирани”- в добрия смисъл на думата, каза няколко пъти Борисов, предаде репортер на Actualno.com. И синдикатите настоявали за „някои фондове” да има повече дисциплина, за да бъдели по-конкурентоспособни. Искаме самите фондове да имат по-голяма възможност за влагане на пари, но да са контролирани според закона, повтори Борисов.

Според премиера през тази година ще бъдат завършени АМ „Марица”, АМ „Струма” в участъка до Благоевград, два лота на АМ „Хемус”, които ще са готови през април-май месец, но участъкът Мездра – Ботевград ще бъде завършен напълно догодина.  Борисов добави и, че промените в закона за отчуждаване на земи, направени от кабинета „Орешарски” са забавили процеса при строене на магистрали, но ЕК е проявила разбиране и е помогнала в тази насока.

Научете в Expert.bg мнението на лидера на ДСБ Радан Кънев за двата основни приоритета пред страната ни и от гледна точка на бизнеса.

Газовата връзка с Гърция ще минава през Маказа и Кърджали

Общинските съветници в Кърджали единодушно подкрепиха предложението на кмета Хасан Азис интерконекторната газова връзка България - Гъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com