X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

ТЕЦ AES Гълъбово произведе над 1 283 200 MWh електроенергия през първите 6 месеца на 2020 г.

732
ТЕЦ AES Гълъбово произведе над 1 283 200 MWh електроенергия през първите 6 месеца на 2020 г.
Снимка: AES Гълъбово
ТЕЦ "AES Гълъбово" произведе над 1 283 200 MWh електроенергия за периода януари – юни 2020 г. Произведеното от най-модерната българска въглищна централа електричество представлява 7% от общото потребление в страната за този период, което се равнява на 18 454 376 MWh. Това показва анализ на производствените резултати за първото полугодие на тази година на ТЕЦ "AES Гълъбово".

Произведеното количество от двата блока на 690-мегаватовата мощност е в пълен синхрон с нуждите на електроенергийната система на България и подадените диспечерски графици. През двата месеца на извънредно положение в страната заради пандемията с COVID-19, ТЕЦ " AES Гълъбово" създаде необходимата организация, за да продължи своята работа и гарантира енергийната сигурност на България.

Повече електроенергия произведе „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ през 2019-а

Над 3,144 млн. мегаватчаса електроенергия произведе ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ през 2019 година, което е с близо 5,5% повече в ...

През шестте месеца на 2020 г., като най-високотехнологична въглищна централа в страната, ТЕЦ "AES Гълъбово" осигури и пълния спектър от услуги за балансиране и управление в реално време на статичната и динамичната устойчивост на електроенергийната система на България. Благодарение на технологичната си гъвкавост най-модерната въглищна ТЕЦ помага на страната ни да покрива изискванията за резерв за първично регулиране на ENTSO-E. Всичко това за пореден път показва ключовото значение, което ТЕЦ "AES Гълъбово" има за енергийната система на България.

През първите 6 месеца на 2020 г. централата е използвала близо 2,260 млн. тона лигнитни въглища от Маришкия басейн. С използването на въглища от "Мини Марица изток" ТЕЦ "AES Гълъбово" допринася за енергийната независимост на България и гарантира трудова заетост за хиляди миньори в най-големите държавни мини в страната.

В резултат на отговорното отношение към околната среда и внедрените модерни технологии, през периода януари – юни на 2020 г. най-екологичната въглищна централа в България постигна средногодишна ефективност на сероочистване от над 97%. За същия период ТЕЦ "AES Гълъбово" е използвала 180 200 тона варовик, необходим за процеса на сероочистване.

За AES България

"ЕЙ И ЕС Гълъбово": Договорът ни с НЕК е проверяван много пъти, няма нищо нередно

Споразумението за изкупуване на електроенергия, подписано между НЕК и ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ е било многократно проверявано...

AES присъства от 2001 г. в България и е най-големият инвеститор в енергийния сектор за последните 30 години с вложения, надхвърлящи 3,2 млрд. лева. ЕЙ И ЕС България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ "AES Гълъбово", на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – "Свети Никола", край Каварна.

Още информация за въглищната централа и компанията може да намерите на нейния сайт и Facebook страница.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Последно в Актуално