X
 
 

Транспортният министър обещава ново БДЖ - първо, с купуване на билети онлайн

1439 2
photo of Транспортният министър обещава ново БДЖ - първо, с купуване на билети онлайн
Снимка: iStock/Guliver
Онлайн ще могат да се купуват билети за влакове, вече е в тестови режим новата система. По отношение на комфорта имаме ясна визия и това ще се усети скоро. Това каза транспортният министър Росен Желязков за състоянието на БДЖ.

Не само ще се пътува 3 часа до Бургас, но ще се пътува и много по-удобно – защото не само скоростта е релевантна за хубавото пътуване. Това заяви Желязков относно жп линията София – Бургас, който обяви, че държавата очаква до септември всички жалби по проектите по линията да бъдат решени и да се изпълнят проектите по сегашния оперативен период. До края на годината щяло да има доставка на нови влакове, да има ремонт на локомотиви на "Шкода", за да вървят с максималната си скорост от 160 км/ч., както и се говорило с Deutsche Bahn за вагони втора употреба, защото било по-евтино, отколкото да ремонтираме ние вагони.

БДЖ преобрази спалните си вагони (СНИМКИ)

БДЖ зарадва пътниците си с цветно настроение в спалните си вагони. В партньорство с една от световноизвестните марки за обзавеждане обн...

Според Желязков, средната цена на една сделка във влак е 25 000 евро, а амбицията на държавата била да осигури 4000 седалки. Разчитаме обаче на евросредства, за да можем да реализираме плановете си.

За прословутия вече микробус с хванати 66 технически нарушения в Германия се чакала информация от германските власти, през следващата седмица, уточни Желязков пред Нова телевизия. Затова и щял да се затяга контролът върху техническите прегледи. А попитан защо това продължава – дали заради съответната протекция на правещите такива „прегледи”, Желязков отговори, че било важно да има по-малка човешка намеса – затова по закон ще се градят интегирани системи. Законопроектът бил на обществено обсъждане, може би през есента ще бъде гледан в парламента.

За концесията на Летище София Желязков коментира, че най-вероятно ще има обжалване, защото от 5 участници, 4 сигурно щели да бъдат недоволни. Същевременно той каза и, че правителството направило всичко възможно да направи най-коректната процедура.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Значи ние първо ще си купим онлайн билети и тогава министърът ще отиде да купи нови вагони, локомотиви и мотриси? Шегаджия!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Половината ни живот мина в слушане на обещания! Искаме реални действия, а не замазване на очи.
missing image
Не се влюбвайте в тези 3 зодии до края на 2019 г.

Има моменти в живота на човек, когато е по-добре да бъде оставен сам по някаква причина, защото просто нещата в любовен план с него не биха се получили....