X
 
 

Васил Велев не успя да даде законово доказателство, че оставащият шеф на НЕК злоупотребява

1850 14
Васил Велев не успя да даде законово доказателство, че оставащият шеф на НЕК злоупотребява
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Не са ясни аргументите, но при всички случаи става за недобро управление на НЕК – очевидно не в полза на икономиката, в полза на нашите членове, които дават работа на 82% от наетите в България, които формират 86% от БВП. Това заяви председателят на АИКБ Васил Велев, който е част от Асоциацията на работодателските организации в България, в която членува и КРИБ, начело на която е собственикът на Нова телевизия Кирил Домусчиев. Велев коментира след като стана ясно, че БЕХ не приема оставката на досегашния директор на НЕК Петър Илиев.

Именно пред Нова телевизия Велев припомни, че работодателите считат поведението на НЕК що се отнася до управлението на системата. Председателят на АИКБ напомни, че търгът, заради който се вдига шум – той бил за три месеца напред, като "днес до обяд като купувач ще разберете колко енергия ще имате – може да е 0 мегавата, може да е 500 мегавата". Заради това работодателите считат, че търгът е нагласен – защото такава енергия можело да купи купувач, който е в сговор с продавача. Ако не сте правилния човек, в пиковите часове ще ви продадат нула. Нормативно обаче няма проблем, призна самият Велев.

Шефът на НЕК Петър Илиев подаде оставка

Изпълнителният директор на „Национална електрическа компания“ ЕАД Петър Илиев е депозирал оставката си в деловодството на &...

С половин уста Велев отново посочи Христо Ковачки като стоящ зад схемата, но уточни, че "няма значение кой е". Очевидно хората, за които работи Петър Илиев, са се преборили за неговия пост, настоя председателят на АИКБ. Той добави, че за днес пак имало търг, "с приблизително същите условия" – макар да била модифицирана, имало нерегламентиран почасов профил.

На въпрос как реагират работодателите, като е законно, Велев се обърна към еврозаконодателството – не можело да се извличат печалби от злоупотреба. Но Велев така и не посочи юридическо основание да се говори за злоупотреба - по смисъла на закона. По-скъп ток, по-малко пари за заплати и по-скъпи стоки, обобщи председателят на АИКБ. Той не коментира и защо въобще трябва работодателите да влизат в търга за ток, щом говорим за свободен пазар, където би трябвало да има и други производители, а може да се купува ток и директно от производители, на нарочно организирани от тях търгове.

Тепърва работодателите ще мисля какво да правят и дали да има среща с премиера Бойко Борисов.

Actualno.com

Етикети:

 • Леонид Брешнев > Ангела Меркел : болен , капут ? 5 Леонид Брешнев > Ангела Меркел : болен , капут ? преди 7 месеца Профил на трол?
  погледнато назад , на какво прилича ежедневната политическа какофония ? На двадесетите , 20-ият век : докато Хуго Стинес изкупува почти цялата обезценяла се немска икономия , докато документирано и коментирано Веимарската Рез-Публика си отива на дикторството Хинденбург-Хитлър , докато в СССР господство окументирано и коментирано НЕП както ипоследващите разправи (източителство) , докато в САЩ окуме виж още ›› нтирано и коментирано се разправят акто с Ал-Капоне , така и със изкупуване-окрупяване на земеделските земи на дошлите си преди 200 години , докато с Фелкърбунда (наречен научно предхождаща организация на великата ООН) си управляват с три степена система от ABC парички-облигации-права-правила цели континенти като данъчно-митнически зависими контигенти , контрибутивни (Африка, Мала Азия , Далечен Изток, Пасифик , Южна Америка , Балтиците плюс Гренландия ), докато Франция-Италия-Испания-Холандия-Белгия не смогват да се справят с създадената конкуренция от Англо-Америка 1919 , докато в централна Европа царуват едни ninetenth-century кралства в пълен анахронизм с Версайл-1919 , с СССР , с САЩ , докато цялото онова се развива локументирано и коментирано , ние си се смятаме някакси незасегнатите си , защото G5 , GSM , глобализация не вещава друго .
 • А сега : 5.1 А сега : преди 7 месеца Профил на трол?
  Madeleine Jana Korbel Albright[2] (born Marie Jana Korbelová; May 15, 1937) - ключови персонаж на преход и пост-преход СССР , ЕС , евросъвет Срасбург . Моля , да не се смесва Страсбург с Брюксел , макар че онез в Брюксел 3 дни седят в Брюксел , а после 4 дни гостуват в Страсбург . Тоест , митическите 12000 биткойнчета за назначаването са си в същност 3 за Брюксел люс 4 за Страсбург . А ако остава виж още ›› нещо , тогава малко за Дженева , малко за Нуева-Юрк .
  : 0 !
 • Щом настъпи злонът Брексит-Джонсон 4 Щом настъпи злонът Брексит-Джонсон преди 7 месеца Профил на трол?
  на политическа сцена , заедно с оставката на немската Меркел поради старостно боледуване , всички тези въпросчета ще можем да ги изхвърлим в кръглата папка . Тоест нямаме концепция ще ни занимава до 31.Октомври , международният ден на Борис-Дресьор на злоновият оркестър . После ще видим , че има по-важно от ток , вода , въздух .
 • най актулно : 4.1 най актулно : преди 7 месеца Профил на трол?
  (Liber de natura bestiarum, England after 1236 (British Library, Harley 3244, fol. 39v)
  : 0 !
 • транспортни схеми , илюстрация , след 2050 4.2 транспортни схеми , илюстрация , след 2050 преди 7 месеца Профил на трол?
  Thomas of Cantimpré, Liber de natura rerum, France ca. 1290 [Valenciennes, Bibliothèque municipale, ms. 320, fol. 59v]
  : 0 !
 • Работа ще е в това че при българските условия 3 Работа ще е в това че при българските условия преди 7 месеца Профил на трол?
  , щом настъпват западно европейски сценари с трайни тропически температури , ние нямаме да сме приготвени . Водоснабдяване няма да е така , токът същото , спрени от движение стари автомобили ще седят като паметници на култура в двора или пред блока на поляната . Не е съвсем неправилно ние да си поставим простият въпрос , дали в България въобще има някоя стратегия 2025 , която да действа , освен по виж още ›› лет до Марс с въображимите ни самолетчета за в момента още 2 цяло 2 милиярда долара . Бай-Асфалт би трябвало отдавно да инвестира в инфраструктура за електрически коли край автомагистралите , а с какво се занимават ? Дали Гинчето има достатъчни мангизи в швейцарският трезор и дали Чехите ще преподпишат споразумението .
 • Илюзия , Фата моргана 3.1 Илюзия , Фата моргана преди 7 месеца Профил на трол?
  откакто с Мадлин Олбрайт , американски държавен секретар в деветдесетите , послетък разпадът на СИВ-СССР , американската целенасоченост с върти около исторически унгарски територи , оттогава освен военна планирофка в Източна Европа в гражданският сектор нещата не се раздвижват , както би трябвало предвид скобата на финанцирането и планировка с Брюксел . В момента управляващия Тръмп , оженен два пъ виж още ›› ти с жени от територии на бившата Унгария , едва ли да даде зелена светлина за смислена вертикална и хоризонтална планирофка тук . Няма нужда да се изтъкват или посочват някой персонаж от местното самоуправление като апалогети на американската власт . Те се подменят като гума на автомобил , щом потрябва . Както в тези електроцентрали , така и при гасификация . Както при газови проекти , така и фото-волтайка . Както при фото-волтайка , така и при вятърниците . Както при тях , така и при водните ресурси . А в моментът намоментите винаги едни и същи сценари , че отговорът и неуспех лежи и се носи в Брюксел . Но , това си е само за публиката пред завесата . Зад завесата нещата се решават отвъд океана . Или на-кратко : кой знае какво искат американците ?
  : 0 !
 • Вили Танър АЛФ 2 Вили Танър АЛФ преди 7 месеца Профил на трол?
  и една тъжна вест : почина на 75 годишна възраст телевизионен актьор Max Wright , познат на публиката като Вили Танър , бащата на американско семейдство с постоянен извънземен гост , плюшено куче АЛФ . Лека му пръст . Сбогом .
 • Сит-Ком 7-8 2.1 Сит-Ком 7-8 преди 7 месеца Профил на трол?
  да не би главният герой на сит-ком 7-8 , Слави Трифонов починал ?
  : 0 !
 • Ostwestfalendamm K1 K2 K3 (2005, 2010) 1 Ostwestfalendamm K1 K2 K3 (2005, 2010) преди 7 месеца Профил на трол?
  НЕК , БВП , АИКБ , КРИБ , БЕХ : или енциклопедия или специфичен справочник за синоними потрябва на човек да дешифрира какво се скрие зад тези съкращения . Някоя нова формула от органичната химия ли ? Таблицата на Менделсон !
 • Вода ! 1.1 Вода ! преди 7 месеца Профил на трол?
  прозрачна течност без собствен мирис, най-разпространеното химическо съединение на Земята. Химическа формула: H2O
  : 0 !
 • Bundesamt für Umwelt (Bafu) / (µg/m³) 1.2 Bundesamt für Umwelt (Bafu) / (µg/m³) преди 7 месеца Профил на трол?
  Тропически температура в Западна Европа , пукат се автомагистралите , спират движението на колите по стари от първоначална регистрация 2005 година за бензинови двигатели , 2010 за дизели . Какво означава такава LIVE-сценарио за Нас , вслучай че ... ? Още веднъж : спират се от движението коли бензинови отпреди 2005 , дизел 2010 . Ако случайно не сте обърнали вниманието си , почти 99% от доставчицит виж още ›› е карат именно такиви автопревозни мобили .
  : 0 !