X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Въпреки кризата, TBI Bank е сред най-ефективните и печеливши банки

710
Въпреки кризата, TBI Bank е сред най-ефективните и печеливши банки
Снимка: TBI Bank
2020 г. е особена година – светът преживява трудни времена, а много хора и бизнеси попадат в капана на финансовата несигурност.

Истински силните обаче се открояват точно в такива трудни моменти – те се ориентират много по-бързо от останалите и се справят дори с най-сложната ситуация. Пример за това е TBI Bank, която още през април пренастрои своя бизнес модел и финансовите очаквания за цялата година. Усилената работа на банката през следващите няколко месеца бързо се отплати – представянето през първата половина на 2020 г. надхвърли обновената прогноза.

TBI Bank стартира кампания "С теб сме!" в подкрепа на клиентите си

TBI Bank винаги търси нови възможности да предложи подходящо финансиране на своите клиенти. Особено сега на много от тях се налага да п...

Както знаем, основните бизнес показатели се измерват в числа, чиято стойност очертава границата между успеха и неуспеха. А в случая цифрите определено са красноречиви.

Спрямо неодитираните консолидирани финансови резултати за първата половина на 2020 г., нетната печалба на TBI Bank възлиза на 8.2 млн. евро. Това е само с 16% по-малко в сравнение със същия период на предкризисната и рекордна за банката 2019 г.

Въпреки предизвикателните времена банката демонстрира ръст над средния за пазара в повечето бизнес сегменти. Активите нарастват с близо 10% и в края на юни достигат 504 млн. евро. Отпуснатите кредити през първата половина на 2020 г. са в размер на 150 млн. евро, а кредитното портфолио достига 359 млн. евро. Привлечените средства от домакинства се увеличават с 10% и са в размер на 312 млн. евро.

Тези резултати изглеждат доста положително на фона на безпрецедентните събития, които засегнаха целия свят през първите 6 месеца на 2020 г. Въпреки предизвикателствата, устойчивият бизнес модел, финансова стабилност и фантастичен екип, спомогнаха на банката да продължи да постига високоефективни резултати.

Повече от 500 000 кандидатствания за кредити в България и Румъния и над 160 000 предоставени кредита през първата половина на 2020 г. отново нареждат TBI Bank сред лидерите в потребителското кредитиране в Югоизточна Европа! Нещо повече - иновативната платформа за стоково кредитиране в мрежата от търговски партньори на банката създава огромна добавена стойност, както за тях, така и за съвместните им клиенти, предоставяйки гъвкави възможности за финансиране. През първото полугодие TBI Bank отпусна близо 110 000 кредита за общо 62 млн. евро чрез този канал за продажби.

TBI Bank с рекордна нетна печалба от близо 23 млн. евро за 2019 г.

Нетната печалба на TBI Bank се увеличава с 58% и достига рекордните за компанията 22.9 млн. евро спрямо одитираните консолидирани финан...

Същевременно в началото на годината тя се превърна (и все още е) първата банка в региона, която внедри SEPA Instant, oтново бе избрана за най-ефективната и рентабилна българска банка и добави нови попълнения към страхотния си екип.

В края на юни 2020 г. TBI Bank има силни и подсигурени позиции спрямо капитала и ликвидността си – коефициентът на капиталова адекватност (CAR) е на ниво от 21.6%, а коефициентът на ликвидно покритие (LCR) – 381%.

"Нашият фокус върху качественото изпълнение, отговорен подход към клиентите и екипа, съчетан с трансформиране на продуктовата ни гама, спомогнаха за постигането на солидни и по-устойчиви резултати в тези турбулентни времена. Благодарение на добрата ни форма през първото полугодие, TBI Bank е в позиция да се възползва от възстановяването (надяваме се не краткосрочно), което вече наблюдаваме на пазарите с наше присъствие.

Финансовите ни резултати през първите 6 месеца надминаха обновената прогноза, която изготвихме през април, като юли и август също показват по-добри резултати от предвиденото. Целият екип на банката работи усилено, за да осигури реализирането на планираните през 2019 г. продуктови промени, чрез които за подобрим удовлетвореността на нашите настоящи и бъдещи клиенти до края на годината", казва Денис Горбунов, главен финансов директор на TBI Bank.

TBI Bank предлага още по-добри условия по срочни депозити

Осъществяването на мечтите е това, към което много хора се стремят през целия си живот. Често, мечтите ни са свързани с нашите спестява...

"Финансовите ни резултати за първото полугодие са доказателство, че нашият план за противодействие срещу ефекта от Covid-19, базиран на управление на ликвидността, оптимизация на разходите, и още по-важно – осигуряване на безопасността на нашите клиенти и екипи, е дал добри резултати. Работихме всеки ден по време на извънредното положение, за да подкрепим хиляди клиенти, партньори, приятели.

Поглеждайки назад към тези предизвикателни времена, сега сме по-сигурни от всякога, че нашият уникален ’phygital’ модел, който обединява силна клонова мрежа и дигитални продукти предоставя на нашите клиенти необходимата финансова подкрепа, а на нашите търговски партньори – възможността да се развиват дори в такива безпрецедентни времена", казва Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF (TBI Bank).

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com