X
 
 

Африкански крал купи на родата си 120 BMW и 19 Rolls-Royce

6331 0
Африкански крал купи на родата си 120 BMW и 19 Rolls-Royce
Снимка: Facebook
Кралят на Есватини (бивия Свазиленд) - Мсвати III, реши да зарадва роднините си и им купе 120 коли на BMW и 19 на Rolls-Royce. Монархът се опита да вкара автомобилите в страната незабелязано, но беше разкрит и това предизвика огромен скандал.

Кралят има огромно семейство - 15 жени и 23 деца, както и голям брой роднини. Мсвати III е един от най-богатите монарси в света, като състоянието му се изчислява на 213 млн. щатски долара. В същото време неговите поданици заработват по 128 долара на месец (толкова е заплатата в държавата).

Най-скъпите автомобили, които се продават в Европа

Европа е най-малкият континент в света, но въпреки това си остава един от най-важните пазари за автомобилните производители. И няма как...

По тази причина държавният глава реши да скрие пристигането на автомобилите, като всеки от тях беше "опакован" и качен на автовоз. Камионът с колите обаче нямаше как да мине незабелязан през територията на малката африканска държава и негови снимки, на които се виждат луксозните автомобили, бяха публикувани в интернет.

Съответно, това предизвика огромно възмущение. Лидерите на опозицията в Есватини обявиха, че кралят буквално е "показал среден пръст" на жителите на страната и е дал да се разбере, че единственият закон, който спазва, е самият той. Опозиционерите призоваха народа да излезе на митинг, като поискаха оттеглянето на Mсвати III от трона. Кралят обаче не се трогна и не смята да сдава властта.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители