Audi представи автономна лимузина и спортно комби в София

8394
Audi представи автономна лимузина и спортно комби в София
Снимка: Sofia Motor Show

Лимузина с автономно управление и спортно комби са основното, на което Audi залага на автомобилен салон „София 2017”. Двата модела бяха показани за първи път на изложението във Франкфурт преди месец, а сега могат да им се насладят и феновете в България.

Четвъртото поколение на флагмана на Audi – лимузината А8, е един от първите серийно произвеждани автомобили в света с вложени технологии, които позволяват високо ниво на автономно движение. В компанията планират от 2018 г. постепенно ще започне да внедрява в колите си отделни функции за пилотирано управление, като тази за паркиране и гариране, за движение в натоварен трафик и в задръстване. Новото A8 ще дебютира с два основно модернизирани V-образни 6-цилиндрови двигателя – турбодизеловия 3,0 TDI, който развива максимална мощност 286 к.с., и турбобензиновия 3,0 TFSI с мощ от 340 коня.

Автосалон "София 2017" ще счупи куп рекорди

65 фирми-изложители с над 300 експоната очакват посетителите на Международния автомобилен салон София 2017 година от 14-ти до 22-ри окт...

Спортната гама на Audi е представена в София от новите модели с добавка RS и S към името си. Това са комбито Audi RS 4 (на снимката), хечбекът Audi RS 3 Sportback, който разполага с най-мощния 5-цилиндров двигател в света (400 к.с.), като и Audi RS 5 Coupe е върхово представяне на спортния стилистичен език на марката с двигател 2,9 TFSI, в яркия червен цвят Misano Red.

Комбито Audi RS 4 Avant, което е основният акцент на марката в тази гама модели, на свой ред е оборудвано с 2,9 TFSI-двигател с мощност 450 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,1 секунди, като автомобилът е оборудван със система за задвижване на четирите колела.

Компанията залага сериозно и на големия си хибриден SUV – Audi Q7 e-tron. Моделът е с най-дълъг пробег само на електричество в сегмента – 56 км. Първият plug-in хибрид със задвижване на четирите колела quattro доказва, че марката инвестира в комфорта на ежедневието на своите клиенти, без да затруднява обичайния ритъм на живот. Изложените модели ще потвърждават посланието на марката „Forget about the car. Audi is more”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com