Audi заложи на спортни модели в Женева

4494
Audi заложи на спортни модели в Женева
Снимка: Audi

Германският производител Audi използва автосалона в Женева, за да представи два спортни модела. Това са купеобразният кросоувър Q8 Sport, който има хибридно задвижване, и новото поколение на купето RS5. Първият от двата автомобила засега е само концептуален прототип, като ще се появи на пазара през 2019 г. Продажбите на втория стартират през лятото на тази година.

Кросоувърът Audi Q8 Sport е оборудван с хибриден силов агретат, в който влизат 3,0-литров V6 бензинов двигател, развиващ 450 к.с., електомотор, 8-степенна автоматична скоростна кутия и батерия с капацитет 0,9 кВт/ч, разположена под пода на багажника. Бензиновият двигател разполага с 2 турбини и електрически компресор. Мощността на целия агрегат е 476 к.с.



Допълнителният електрически компресор позволява на двигателя да има по-добра реакция при работа на ниски обороти. На свой ред компактният електромотор „развърта” агрегата до 70 000 об/мин. само за 250 милисекунди. Благодарение на тази технология Q8 Sport ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди и развива максимална скорост от 275 км/ч.



Според информация от Audi, хибридната технология позволява на автомобила да харчи 1л/100 км по-малко от аналогичния модел с бензинов турбомотор. Точни цифри не бяха посочени, но от компанията твърдят, че прототипът може да измине над 1200 км само с едно зареждане.



Моделът е оборудван също така с адаптивно пневматично окачване, 23-цолови джанти, карбоново-керамични спирачни механизми, проекционен дисплей и електронен приборен панел.



На свой ред купето Auid RS5 от ново поколение се оказва по-бързо от един от основните си конкуренти на пазара – BMW M4, но е малко по-слабо от друг подобен автомобил - купето Mercedes-AMG C 63. Машината разчита на 2,9-литров бензинов мотор от Porsche Panamera, развиващ 450 к.с. и 600 Нм. За сравнение двигателят на M4 разполага с 431к.с., а на AMG C 63 – с 476 к.с.



При RS5 агрегатът се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия, която позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Купето на Audi разполага със система за задвижване на четирите колела, а въртящият момент се разпределя в съотношение 40:60 в полза на задната ос.



В оборудването на спортното купе влизат карбонов покрив, заден активен диференциал, мултимедийна система MMI, матрични светодиодни фарове, спортно окачване, керамични спирачки и 20-цолови джанти. Цените на автомобила стартират от 80 900 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com