Бивш пилот от Ф1 подкара хиперкола по улиците на Монако (ВИДЕО)

3537
Бивш пилот от Ф1 подкара хиперкола по улиците на Монако (ВИДЕО)
Снимка: Youtube

Aston Martin Valkyrie и Mercedes-AMG One са два от най-екзотичните хиперавтомобили в момента – не само заради рядкостта им, но и защото дори да имате пари за някоя от тях, вероятно няма да успеете да си я купите. Има обаче хора, които са достатъчно популярни, за да си купят и двете. И едни от тях наскоро беше видян да седи зад волана на Valkyrie.

Става дума за Дейвид Култард, който още през 2019 г. потвърди, че си е поръчал Aston Martin и Mercedes-Benz. Бившият пилот на Формула 1, който в момента е телевизионен коментатор и анализатор на състезанията, беше видян да кара Valkyrie, като видео се появи в YouTube-канала ExoticCarspotters.

Хиперколата на Aston Martin и Red Bull се оказа по-мощна от очакваното

Британският производител Aston Martin вече представи своята хиперкола Valkyrie, но все още не разкрива нейните пълни технически характе...

Шотландецът, който има 13 победи в световния шампионат, беше придружаван от сина си Дейтън Култард, докато небрежно дефилираше с Valkyrie по улиците на Монако. Колата в цвят Marina Blue и светлосин салон от алкантара - е собственост на Култард, като номерът на шасито е 86 от 150. Това означава 86-ата произведена поред от общо 150, колкото ще е тиражът на хиперколата.

Самата Valkyrie е вдъхновена от Формула 1, като се задвижва от 6,5-литров двигател Cosworth V12 с атмосферно пълнене, който се развърта до 11 000 об/мин. Това, в сътрудничество с хибридна система, разработена от хърватския производител на електромобили Rimac, осигурява съвкупна мощност от 1140 конски сили.

Първата истинска хиперкола на Aston Martin е проектирана от главния дизайнер на тима на Red Bull във Формула 1 - Ейдриън Нюи. Разработката е извършена и в базата на екипа в Милтън Кейнс, където Aston Martin създава дизайнерско студио. А Култард беше пилот на Red Bull Racing в последните години от кариерата си във Формула 1.

Както стана дума, само 150 бройки от Valkyrie ще бъдат произведени, като всяка ще струва повече от 3 милиона долара. Доставките на автомобила до клиентите започнаха миналия ноември, така че не е изненада, че купувачите вече са получили няколко бройки.

Група ентусиасти възродиха легендарна френска марка

Група ентусиасти, наричащи себе си Les Amis de Delage (Приятелите на Делаж), и бизнесменът Лоран Тапи, на който принадлежат правата вър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com