BMW 3-Series става съперник на Tesla Model 3

2102
BMW 3-Series става съперник на Tesla Model 3
Снимка: BMW

Следващото поколение на BMW 3-Series ще разполага с напълно електрическа модификация, която ще се трябва да се конкурира на пазарите с Tesla Model 3.Тази версия ще бъде насочена изключително към пазара в САЩ, съобщава Auto Express, като се позовава на свои собствени източници.

Баварският модел ще се предлага с нов 1,5-литров бензинов мотор, както и с 1,6 и 2,0-литрови дизели. Ще има и хилридна модификация с възможност за зареждане от електропреносната мрежа. По неофициални данни тези версии на BMW 3-Series ще се появят на пазара в началото на 2018 г., докато електрическият вариант ще е готов едва през 2020 г.

Производството на следващата генерация на „тройката” ще бъде съсредоточено в завода на BMW в Мексико, чието строителство стартира през миналата година. Германският производител предвижда да инвестира в съоръжението около 1 млрд. щатски долара, като обемът на производство ще достигне 150 000 бройки.

В момента 3-Series се сглобява в завода в Южна Африка. В него ще продължи да се произвежда единствено кросовърът BMW X3.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com