BMW патентова външен освежител за въздуха

976
BMW патентова външен освежител за въздуха
Снимка: BMW

Компанията BMW е подала заявка за патент в Германия за устройство за ароматизиране на въздуха извън колата. Според документ, публикуван от Германското патентно ведомство, емблемата в предната част на автомобила може да се повдига, както и да се движи в хоризонтална равнина.

В този случай устройството трябва да обгърне колата с приятен аромат. Освежителят за околния въздух трябва да се активира, когато автомобилът на собственика се приближи с ключа за автомобила.

BMW X7 получи фарове с кристали Сваровски

BMW допълни списъка с опции за флагмана си при кросоувърите - гигантския X7. Клиентите могат да поръчат осветителни тела Iconic Glow с ...

Овен това, BMW е подал и патент за ново интелигентно огледало, което може да подобри изображението, показвано на водача. За целта то изучава и наблюдава различни вътрешни и външни параметри, като може да накара хората на задните седалки да „изчезнат“ и да даде приоритет на обектите, които се виждат в него въз основа на скоростта им на метеорологичните условия.

Моделът за задно виждане използва множество камери. Една от тях е монтирана вътре в колата, така че да показва на системата изображение, много подобно на това, което би показало нормално огледало, обърнато към задните седалки. Другата камера е монтирана отвън - по-точно отзад, като показва всичко, което се случва зад колата. Системата за обработка на изображения ги сравнява със събраните данни не само за автомобила, но и за видимостта и метеорологичните условия.

При системата на BMW изображението променя с трафика. Например, когато се шофира с ниска скорост, приоритет ще бъде даден на изгледа от външната камера, освен ако сензори или микрофони не засекат промяна в заетостта на задната седалка. В този случай външното изображение временно ще изчезне и изображението от вътрешната камера ще стане по-видимо.

В същото време, ако външни сензори засекат възможна опасност отзад, вътрешното изображение ще изчезне от екрана и външният изглед ще има предимство. И тук системата разпознава и дейности на задната седалка, като например разговор между пътника отзад и водача. В този случай гледката от задните седалки ще бъде по-ясно фокусирана, а разговорът ще се чува през предните високоговорители и ще се усилва за пътниците отзад.

В колите на BMW ще може да се гледат футболни мачове

BMW разработи ново приложение за мултимедийната система на електрическия си седан i7. С тази програма на 14,5-инчовия дисплей на автомо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com