BMW започна производството на Series 2 Active Tourer

30819
BMW започна производството на Series 2 Active Tourer

В завода на BMW в Лайпциг стартира серийното производство на BMW Серия 2 Active Tourer, първият модел на баварците с предно задвижване. Новият модел се сглобява на конвейера едновременно с BMW Серия 1, Серия 2 и BMW X1. За тази цел в отделите за лакиране и сглобяване са направени съвсем леки адаптации. Единствено при производството на каросерията е била добавена нова инсталация заради новата архитектура на автомобила и предното задвижване.

След първоначалната инвестиция от 1,2 млрд. евро за откриването на завода през 2005 г. до днес общите инвестиции вече надхвърлят 2 млрд. евро. За това са допринесли както разширяването на завода до производствен център за автомобилите BMW i, както и разширяването и развитието на класическите производствени технологии като пресоване, каросерийно производство, лакиране и монтаж. В завода в момента работят 4000 човека, увеличение с 1400 души спрямо 2011 г.

Серия 2 Active Tourer e първото BMW с предно задвижване

След купето това е вторият модел на новото моделно семейство BMW Серия 2, което обаче залага на други качества. Той съчетава компактнит...

При въвеждането на пазара новото BMW Серия 2 Active Tourer ще се предлага с три мощни, леки и икономични 3-и 4-цилиндрови двигатели от най-ново поколение. В BMW 218i Active Tourer (среден разход 4,9 л/100 км) с 6-степенна механична скоростна кутия 3-цилиндровият двогател празнува своята премиера в модел на BMW.

Двигателят е с работен обем 1,5 л. и мощност 136 к.с. Поради особеностите на конструкцията при трицилиндровите двигатели липсват инерционни сили от първи и втори порядък. За още по-спокоен ход при всякакви обороти агрегатът на BMW е оборудван с балансиращ вал. Върховият модел при въвеждането на пазара ще бъде BMW 225i Active Tourer (среден разход на гориво 6,0 л/100 км. С мощността си от 231 к.с., ускорението от 0 до 100 км/ч за 6,8 сек.* и максималната скорост от 235 км/ч* четирицилиндровият двигател поставя нови рекорди по динамика в своя автомобилен клас. BMW 218d Active Tourer (среден разход на гориво 4,1 л/100 км) се задвижва от четирицилиндров дизелов двигател с мощност 150 к.с. Също като двата бензинови агрегата той е член на новото семейство двигатели и развива максимален въртящ момент от 330 Нм.

Въвеждането на пазара на BMW Active Tourer предстои на 27 септември 2014 г. В България цените започват 52 150 лв. с вкл. ДДС за BMW Серия 2 Active Tourer 18i.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com