Citroen се завръща в битката с нов C3

3394
Citroen се завръща в битката с нов C3

Компанията Citroen показа третото поколение на модела C3, с който ще се завърне в битката за клиенти при компактните хечбеци. Автомобилът е в стила на C4 Cactus, от който е взаимствала защитните панели и пластмасовите предпазители по калниците и броните. От Citroen обаче твърдят, че машината е получила опции, които не предлага никой в сегмента. Сред тях е камера, която може да работи като видеорегистратор и да качва клипове в социалните мрежи.

Дизайнът на новия Citroen C3 значително се отличава от този на първото и второто поколение на модела. Профилът на автомобила е далеч по-масивен, въпреки че размерите на хечбека не са се променили съществено. Пораснала е дължината на автомобила, което се е отразило на пространството за возещите се отзад пътници. Багажникът обаче се остава със същия обем – 300 литра.

В интериора има няколко новости, като основната е изцяло аналоговият приборен панел. При предишните генерации се предлагаше комбинация с цифрови уреди. По-високите нива на оборудвана са достъпни с безключов достъп и стартиране на мотора с бутон, който е поставен в долната част на централната консола. За настройките на климатика отговаря голям екран на мултимедийната система – решение, което по-рано видяхме при Peugeot 308 и 2008. Тя работи с Apple CarPlay и Android Auto.

Технологията ConnectedCam ще се предлага срещу допълнително заплащане. Тя представлява вграден видеорегистратор, като камерата му може да се използва за свързване със социалните мрежи. В случая ConnectedCam умее да синхронизира данните със смартфон и да изпраща снимки във Facebook (или другаде) само с натискането на един бутон.
В основата на новия Citroen С3 е платформата А на алианса PSA. Тя е същата, на която бяха изградени C4 Cactus и DS3, но все пак е преработена. Промените са в настройките на окачването, като амортисьорите са доста по-комфортни. Конструкцията на каросерията е по-здрава, като е проектирана така, че да издържи на силни удари, без значение от коя посока идват.

Промени в гамата мотори няма, като за хечбека се предлагат познатите от другите модели на PSA агрегати. Бензиновата гама включва 1,2 и 1,4-литрови атмосферни мотори с 68 и 82 к.с., а топ-версията се предлага с 1,2-литров турбо-двигател със 110 к.с. Дизелите са два – с обем 1,6 литра, като развиват 75 и 110 к.с. Всички агрегати могат да се комбинират с 6-степенна механична скоростна кутия и с автомат със същия брой предавки.

Дебютът пред публика на новия Citroen C3 е предвиден за автосалона в Париж в началото на октомври, като продажбите му в Европа ще стартират до края на годината. Основните конкуренти на модела ще бъдат Ford Fiesta, Nissan Micra, Opel Corsa, Skoda Fabia и Hyundai i20.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com