X
 
 

Ето я първата държава с безплатен обществен транспорт

4067 2
Ето я първата държава с безплатен обществен транспорт
Властите в Люксембург взеха решение от следващото лято да отменят плащането за возене в обществения транспорт, в това число автобусите, травмаите и влаковете, които пътуват до крайградски райони.

В столицата Люксембург живеят около 110 000 души, а населението на цялото херцогство наброява 600 000. Всеки ден около 200 000 човека идват на работа от Франция, Белгия и Германия, затова в малката страна се образуват ежедневно сериозни заадръствания.

Разликата между минималната заплата в Люксембург и в България е девет пъти

Минималната заплата в най-богатата членка на Евросъюза Люксембург е деветкратно по-висока от тази в най-бедната – България, съобщ...

Преизбраният премиер на херцогството – Ксавие Бетел, обеща, че ще обърне сериозно внимание на околната среда и ще реши проблема със задръстванията, съобщава The Guardian. През лятото на тази година властите в Люксембург направиха пътуванията с обществен транспорт безплатни за лица до 20 години, а сега отиват още по-далеч.

Така от лятото на 2019 г. това ще е първата държава, в която общественият транспорт ще бъде безплатен. Това няма да се отнася единствено за влаковете от първа и втора класа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Пенсионер/не Люксембургски/ 1 Пенсионер/не Люксембургски/ преди 1 година Профил на трол?
    Така е то, в тая бедна държава с минимална заплата от 2000 евро.Толкоз са бедни, че им правят транспорта безплатен, оти не могат си купят билетчета милите.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Ами все някой трябва пръв да предприеме нещо умно. Обикновено го правят онези които носят глава на раменете си.
    : 0 !
Последно в Актуално