Ето кой ще оцелее при всяка катастрофа на пътя

9688
Ето кой ще оцелее при всяка катастрофа на пътя
Снимка: Motoring

Специалисти от австралийската комисия за пътно-транспортни произшествия разработиха макет на човек, който може да оцеле в  катастрофите, в които попадат съвременните автомобили. Манекенът се казва Греъм и е изложен в държавната библиотека във Виктория.

„Истината е, че нашите автомобили се развиват много по-бързо от нас. Човешкото тяло просто не е в състояние да се справи със силите, които му въздействат при инциденти на пътя”, разказа един от създателите на манекена – Дейвид Логан от университета „Монаш”.

Съществото е получило огромен череп, което позволява около главния мозък да се разположи повече гръчначно-мозъчна течност. Това намалява шансовете за получаване на тежки травми при катастрофа. Допълнителни предпазителите са поставени между ребрата, като те играят ролята на въздушни възглавници.

Освен това манекенът няма шия. Вместо това създателите на Греъм са удължили ребрата му до основата на черепа, като по този начин се защитава по-добре главата. Ставите на колената на това същество се огъват във всички посоки, а долната част на краката е копитообразна. Човек с такава анатомия ще отскочи по-бързо, когато му налети автомобил.
Кожата на Греъм също се отличава от човешката. Тя е много по-дебела, особено на ръцете и така го предпазва от ожулвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com