Фалиралият SsangYong започна продажби на нов модел

5261
Фалиралият SsangYong започна продажби на нов модел
Снимка: SsangYong

Компанията SsangYyong Motor, която e много далеч от най -добрите времена, пусна на пазара нов модел. Това Torres – кросоувър с размерите на Kia Sportage и турбомотор с мощност 170 к.с.

Любопитното е, че още през декември 2021 г. корейският производител обяви фалит, след като собственикът му – индийската корпорация Mahindra, спря издръжката му. Търсенето на потенциален купувач удари на камък, въпреки че веднъж SsangYong беше съвсем близо да намиране на инвеститор, но малко преди подписване на сделката, нещата пропаднаха.

Автомобилни марки започнаха за фалират заради кризата

Индийския конгломерат Mahindra&Mahindra, който е собственост на марката SsangYong, беше обещал да вложи 432 млн. долара в нейното...

В опитите си да се задържи на повърхността компанията разработи и пусна на пазара новия си кросоувър Torres, който ще се настани между Korando и Rexton в гамата на марката. Засега от SsangYong не посочват точните размери на модела, но съобщават, че багажникът му побира 703 литра. А при свален втори ред седалки полезният обем се увеличава на 1662 литра.

Torres дължи името си на Националния парк „Торес дел Боли“ в Чили. Корейският модел обаче не може да бъде определен като пълноценен SUV. Той е изграден на платформата на Ssangyong Korando, която е с рамна конструкция, напречно разположение на двигателя и задвижване на предните колела. Система 4х4 ще се предлага само за топ-версиите на модела.

Кросоувърът е оборудван с 1,5-литров бензинов турбодвигател с мощност 170 к.с. и 280 Нм въртящ момент. Агрегатът работи в тандем с 6-степенна автоматична скоростна кутия AISIN.

Още базовата версия на модела е оборудвана с цифров приборен панел, 12,3-инчов сензорен екран на мултимедийната система и 8,0-инчов екран за контрол на климатичната инсталация. Кросоувърът се предлага с адаптивен круиз-контрол, автоматична система за аварийно спиране и система за наблюдение на „слепи“ зони.

Основателят на Tesla направи първия автомобил на Huawei

Производителят на смартфони Huawei представи първия си автомобил по време на автосалона в Шанхай (Китай). Това е кросоувъра SF5 с хибри...

Дилърите в Южна Корея вече започнаха да приемат поръчки за SsangYong Torres, като цените стартират от 29,6 млн корейски вона, което е еквивалент на 38 900 лв. От есента кросоувърът ще се предлага и зад граница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Колко станции за зареждане са необходими в Европа?

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com