Ford Ranger се завърна у дома си

16005
Ford Ranger се завърна у дома си
Снимка: Ford

В навечерието на първия голям автосалон за годината – Детройт 2018, американската компания Ford Motor Company официано представи новото поколение на пикапа си Ranger. Машината е получила нов дизайн, турбодвигател 2.3 EcoBoost, 10-степенна автоматична скоростна кутия и екстремна версия FX4 Off-Road.

За Ranger това е завърщане на пазара в Северна Америка след продължило няколко години отсъствие. Там пикапът ще се конкурира с модели като Chevrolet Colorado/GMC Canyon, Toyota Tacoma, Honda Ridgeline и Nissan Frontier. Продажбите му ще стартират едва след година, затова от Ford засега предпочитат да не разкриват цялата информация за автомобила.

Все пак се вижда, че машината е получила преработена решетка на радиатора, светодиодна оптика, нов капак на двигателя с вентилируеми предни „криле” и разширени калници. В задната част са разположени вертикални габарити и нова задна врата с надпис „RANGER”.

Ford Ranger 2,2 TDCi: Тексаският рейнджър (тест драйв)

Стана интересно на фронт, който обикновено е в миманса в Европа. Карах новия Nissan Navara с независимо окачване, VW показа наскоро обн...

Моделът излиза в две модификации - SuperCab и SuperCrew, и в три нива на оборудване - XL, XLT и Lariat. Като опция ще се предлагат два допълнителни пакета - Chrome Appearance и Sport Appearance. На върха на гамата обаче е позиционирана топ-версията с пакет FX4 Off-Road Package, която разполага със специални амортисьори и гуми, както и с допълнителни предпазители по каросерията.

Тази версия на пикапа получава и система Normal, Grass, Gravel, Snow, Mud, Ruts и Sand, която е взета от екстремния пикап. F-150 Raptor. За всички модификации е предвиден диференциал Dana Trac-Lok, а версиите FX2 (задно предаване) и FX4 (задвижване на четирите колела) получават блокировка на задния диференциал.

Компанията не разкри техническите характеристики на модела, но все пак беше съобщено, че той ще получи 2,3-литров бензинов двигател EcoBoost, който се комбинира с 10-степенна автоматична скоростната кутия. Задвижването е към задната ос, а системата 4х4 е достъпна срещу допълнително заплащане.

В оболудването на модела влизат най-съвременните асистенти на водача и система за безопасност. Сред тях са функция за екстремно спиране, система за поддържане лентата на движение, система за следене на „слепите” зони, адаптивен круиз-контрол, система за откриване и разпознаване на пешеходци и др.

 

Превърнаха товарен Ford в дом на колела за 1,5 млн. долара

Производителят на кемпери – американската компания Earthroamer, представи свой проект за дом на колела, изграден на базата на кам...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com