Ford ще предложи 7 нови електромобила в Европа до 2024 г

4037
Ford ще предложи 7 нови електромобила в Европа до 2024 г
Снимка: Ford

Компанията Ford представи плановете си за електрификация на гамата си от модели, предлагани в Европа. Те предвиждат представянето на 7 модела, които се задвижват изцяло на ток и които ще бъдат предложени на пазара през следващите две години. Всичко това ще струва на американския производител около 20 млрд евро.

Един от първите модели, които ще получат изцяло електрическа версия, е бестселърът на марката Puma. Интересното е, че той ще продължи да използва базата на Ford Fiesta, независимо от факта, че компанията има достъп до платформата MEB на VW Group.

Освен Puma сред бъдещите електромобили на Ford ще попадне и напълно нов кросоувър, който ще използва MEB и на практика ще бъде базиран на модела Volkswagen ID.4. Той ще бъде и един от трите електромобила на американската марка, създадени от новото подразделение на марката Ford Model e, което ще се занимава само с колите на ток.

И Ford преустановява дейността си в Русия

Американският концерн Ford преустановява дейността си в Русия заради събитията в Украйна.  "Поради настоящата ситуация днес инфор...

Кросоувърът ще се позиционира под Ford Mustang Mach-E в гамата на производителя от Детройт, като ще бъде изцяло разработен и построен в новия център за електрически превозни средства на Ford в Кьолн (Германия). Eлектромобилът ще получи и по-спортна версия – крос-купе, което на свой ред ще бъде базирано на VW ID.5.

Отделно от тези три модела – версиите на VW ID.4 и ID.5, както и Puma EV, през следващите 2 години Ford ще пусне и 4 електрически лекотоварни превозни средства. Това са Transit Custom и Torneo Custom, които ще излязат през 2023 г., както и Transit Courier и Torneo Courier, които ще се появят през 2024 г.

Плановете на Ford предвиждат благодарение на излизането на новите модели на ток, марката да продава по 600 000 електрически превозни средства годишно да 2026 г. Общият брой на електромобилите, произвеждани в Кьолн, трябва да достигне 1,2 млн единици през 2028 г. За целта в самия завод ще бъдат инвестирани около 1,8 млрд евро.

Ford обяви и създаването на съвместно предприятие с компаниите SK On Co Ltd и Koc Holding, чиято цел е изграждане на завод за акумулатори в Турция. Той ще бъде един от най-големите в Европа, като идеята е продукцията в него да отговори на нуждите на новите електрически модели на бранда.

 

Търсенето на Ford Mustang Mach-E бие всички рекорди

Феновете на легендарния Mustang може и да бяха доволни от именуването на новия електрически кросоувър на Ford, но Mustang Mach-E почти ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com