Хибридният KIA Niro дебютира в Женева

4228
Хибридният KIA Niro дебютира в Женева

Изцяло новият KIA Niro ще осъществи европейския си дебют на 1 март по време на 86-ото международно автомобилно изложение в Женева.

Моделът умело съвместява екологични технологии с двигатели от ново поколение. Хибридната система на Niro включва 1,6-литров GDI бензинов двигател с директно впръскване, литиево-полимерна батерия, 32 kW електромотор и 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител. Целта на инженерите на марката е да достигнат ниво на вредни емисии СО2 от 89 г/км.

 

Екстериорът инкорпорира специфичната за бранда радиаторна решетка „тигров нос”, характерната оширена С-колона и поредица дизайнерски акценти, които отличават модела от конкурентните хибридни автомобили. По отношение на аеродинамичните характеристики, Niro превъзхожда повечето представители в хибридния сегмент с коефициент на въздушно съпротивление от едва 0.29 Cd. Благодарение на дългото междуосие от 2700 мм и къси предни и задни надвеси (870 мм и 785 мм), пътниците в автомобила ще се насладят на обширно интериорно пространство. По отношение на габаритите, KIA Niro заема ново място в моделната гама на марката като се позиционира между наскоро лансирания 4-то поколение Sportage и 5-вратата версия на модела cee’d. Niro е с височина 1535 мм, дължина – 4355 мм и широчина 1800 мм. За Европейските потребители моделът ще се предлага в седем цвята и избор от алуминиеви джанти с размери между 16 и 18 инча.

KIA ни подготвя за новия си хибриден кросоувър Niro

Новият световен модел на KIA е хибриден кросоувър с името Niro. Той е разработен в дизайнерските студиа на марката в Калифорния и Намян...

 

Интериорът е изработен от висококачествени и приятни на допир материали. Арматурното табло е обособено в няколко зони – контролните уреди и системата HMI (human-machine interface) са разположени паралелно, а бутоните за отопление, вентилация и помощните системи са ситуирани на отделен панел под тях. Ергономичната централната конзола е ориентирана към водача.

 

Niro комбинира стилен дизайн с нисък разход на гориво и ниво на вредни емисии CO2 от 89 г/км, благодарение на 1,6 литровия Kappa GDI двигател с мощност от 105 к.с. и 147 Нм въртящ момент в съчетание с 32 kW електромотор и 1.56 kWh литиево-полимерна батерия. Комбинираната мощност от 141 к.с. е окомплектована с 6-степенна скоростна кутия с два съединителя (6DCT).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com