Hyundai започва разработката на луноход

1745
Hyundai започва разработката на луноход
Снимка: Hyundai

Hyundai Motor Group (HMG) може един ден да отиде на Луната. Автомобилният производител обяви, че е започнал изграждането на робот за изследване на Луната. Корейската група се надява да завърши първия модел през втората половина на 2024 г., който след това може да бъде превърнат в машина, готова за употреба през 2027 г.

HMG ще използва компоненти от своите производители на автомобили Hyundai и Kia за създаване на лунохода. Той ще бъде оборудван с различни технологии от производствените превозни средства на тези марки - като електрически двигатели, батерии, елементи на окачването, камери и др. В долната част на машината ще се помещават различните компоненти на корпорацията, докато в горната половина ще се помещава научният полезен товар за разкопки и човешки изследвания.

Новата марка на Hyundai пуска компактен спортен автомобил за Европа

Корейската премиум-марка Genesis, която е собственост на концерна Hyundai-Kia, планира да разработи компактен спортен автомобил за евро...

Луноходът ще се нуждае от термично управление и радиационна защита, за да оцелее в суровата среда. HMG се надява един ден да приземи машината близо до южния полюс на Луната, за да проведе експерименти. Самият Луноход работи със слънчева енергия, може да се движи автономно и тежи около 70 кг.

Преди да достигне Луната, HGM ще проведе специални тестове в среда, подобна на лунната повърхност. Очаква се да се разработи и достави универсална платформа за мобилност, способна да изпълни различни полезни товари и научни нужди на Луната.

През юли 2022 г. HMG подписа споразумение с шест корейски института за аерокосмически изследвания. Компанията си сътрудничи с различни организации като Корейския институт за астрономия и космически науки, Корейския аерокосмически изследователски институт, Корейския изследователски институт за атомна енергия и други.

Hyundai притежава и компанията за роботика Boston Dynamics, така че HMG разполага с широк набор от технологии и опит в изграждането на свое превозно средство за изследване на Луната.

Hyundai спира да продава коли с ДВГ в европейска държаа

През последните години все по-упорито се твърди, че някой ден автомобилите с двигатели с вътрешно горене ще изчезнат от пазара. За коре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com