Infiniti готви цяла гама спортни коли

6793
Infiniti готви цяла гама спортни коли
Снимка: Infiniti

Компанията Infiniti подготвя напълно нова линия спортни модели, които ще получат добавка S към имената си. Това съобщава изданието Auto Express, което цитира президента на производителя на луксозни автомобили Роланд Крюгер.

Марката вече разполага с два нови модела с обозначението S в названията си. Това са седанът Q50 и купето Q60, които дебютираха пред публика в началото на тази година по време на автосалона в Детройт. И двете машини са оборудвани с 3,0-литров V6 туин-турбо мотор, развиващ 405 к.с. Той се съчетава със 7-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Следващият автомобил от гамата ще стане новото поколение на кросовъра QX50, чиято премиера е насрочена за автомобилното изложение в Париж през октомври тази година. Подробности за него засега не се съобщават, но при всъдехода ще дебютира новата схема за обозначение на моделите от семейството. Тя предвижда използването на знака S в три различни цвята. Най-бързите и мощни автомобили – като Q50 и Q60 с мотор с 400 к.с., ще използват червено. По-скромните модели, снабдени с допълнителен спортен пакет по примера на Audi S line, ще имат сив знак, а при спортните хибриди буквата S ще бъде синя.

В Infiniti също така разглеждат възможността за пускането на пълноценни спортни автомобили, които да се конкурират с моделите Mercedes-AMG и BMW M. Компанията обаче няма да създава отделно подразделение за направата на тези машини, тъй като алиансът Renault-Nissan има вече два такива отдела - Renaultsport и Nismo. И съответно ще се използват техните услуги.

На подобен проект още не е дадена „зелена” светлина, но  се твърди, че главният дизайнер на японската марка Алфонсо Албайс вече е свършил огромна работа в това направление и е готов да запознае ръководството на Infiniti с резултатите от нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com