Колата на Aston Martin и Red Bull - 1000 к.с. и 3,3 млн. евро

1707
Колата на Aston Martin и Red Bull - 1000 к.с. и 3,3 млн. евро
Снимка: Aston Martin

Новата суперкола на Aston Martin, разработвана съвместно с компанията Red Bull и нейния главен инженер Ейдриън Нюи, ще получи двигател с мощност 1000 к.с. и ще струва 3,3 млн. евро. Това съобщава изданието Jalopnik, което се позовава на свои източници. Според тях автомобилът е напълно завършен и е показан на специално мероприятие, организирано за собственици на сегашната най-мощна кола на Aston Martin - купето Vulcan.

Проектът по създаване на машината носи работното название Nebula - в превод италиански "Мъгла". Суперколата е оборудвана със 7,0-литров V12 атмосферен двигател, който се развърта до 10 000 об/мин. Същият мотор, но с мощност от 800 к.с., се поставя и на Aston Martin Vulcan.

На външен вид новият автомобил ще съчетава черти, характерни както за моделите на британски производител, така и за болидите от Формула 1. Суперколата няма да има задно антикрило, а двете седалки в нея ще бъдат разположени не една до друга, а една зад друга.

Начело на проекта, който медиите определиха като "хиперкола от ново поколение", е техническият гуру на Формула 1 Ейдриън Нюи. Британският инженер създаде болидите, спечелили титлата за отборите на Williams, McLaren и Red Bull. Той ще отговаря за техническата част на автомобила, а външният му вид е поверен на главния дизайнер на Aston Martin - Марек Райхман.

От новия модел ще бъдат произведени едва 99 бройки. Въпреки солидната цена вече над 200 души са обявили, че искат да притежават колата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com