X
 
 

Колко време трябва да се подгрява двигателя?

4531 1
Колко време трябва да се подгрява двигателя?
Снимка: Getty Images/Guliver
 

Споровете за това, колко време трябва да се подгрява двигателя на автомобила реди потегляне на път, вървят от години. Някои експерти твърдят, че всеки шофьор трябва да отделя поне няколко минути за това "упражнение", докато други го считат за безсмислено, особено когато навън не е толкова студено.

SUV автомобилите изискват повече от гумите в сравнение с леките коли

Висококачествените автомобилни гуми са издръжливи и правят шофирането комфортно и безопасно. SUV автомобилите имат нужда от гуми със зд...

С настъпването на зимата обаче подобно процедура е много важна, но в същото време тя се отразява и на екологичната обстановка в града. Затова изданието Autonews се допита до автомобилни експерти, които дават своето обяснение. Те са категорични, че двигателят трябва да се подгрее за кратко време преди тръгване.

"Най-добрият резултат - както за екологията, така и за разхода на гориво, а и за предпазване на двигателя от повреди, е подгряване до минута през лятото и между 2 и 3 минути през зимата. Във втория случай трябва поне 2 минути след потегляне автомобилът да се движи на ниски обороти", категорични са специалистите.

В случая особено важно е какво масло се използва за двигателя на автомобила. Експертите посочват, че съвременните масла позволяват на мотора да работи безпроблемно дори при ниски температури. Затова и традиционното подгряване е за да може и други системи на автомобила да бъдат приведени в "работно състояние" и съответно да функционират безпроблемно по време на пътуването.

 

Как ще оцелеят производителите на коли при смъртта на двигателя с вътрешно горене?

Великобритания се присъедини към Франция, обещавайки да забрани продажбите на бензинови и дизелови автомобили от 2040 г. насетне, за да...

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Ами то си показва само. Газовото ми не позволява ръчно да определям дали старта да е на газ или бензин. Винаги пали на бензин и ако е студен двигателя, като загрее минава на газ. Ако потегля преди да е обърнало на газ, бензин зареждам по 20 лв. всеки 2-3 седмици, в зависимост от сезона. Ако изчакам да премине на газ, пак толкова бензин зареждам веднъж на 3 месеца.