Купувач на крадено Maserati иска 1 млн долара от дилъра (ВИДЕО)

3333
Купувач на крадено Maserati иска 1 млн долара от дилъра (ВИДЕО)
Снимка: Carvana

Един от най-големите дилъри на нови и употребявани коли в Северна Америка – компанията Carvana, която първа въведе продажбата на автомобили онлайн, се забърка в огромен скандал, съобщава телевизия ABS.

Ветеранът от армията Джейсън Скот купил на съпругата си Maserati Levante, за което платил 68 000 долара. Колата обаче се оказала крадена и сега мъжът настоява за обезщетение в размер на 1 милион долара.

Полицаи установиха в Ардино автомобил, обявен за издирване

Автомобил, обявен за издирване в Шенгенската информационна система, е установен от полицейски служители на Районно управление-Ардино. ...

Самата сделка е извършена през ноември и първоначално всичко е било наред. През февруари Скот закарал кросоувъра за обслужване в представителство на Maserati, където установили, че автомобилът е краден. И това не било всичко – Джейсън платил за кола, произведена през 2021 г., но при прегледа се оказало, че тя по нея има части от по-стара версия.

Дилърът забелязал проблема и извършил проверка, като открил истинския VIN-номер, по който разбрал, че това е крадено Levante, произведено през 2017 г. Търговецът уведомил полицията, която конфискувала автомобила. А неговият собственик отишъл да си търси правата при дилъра.

От Carvana обаче отказали да върнат парите, докато не получат колата. А след получаване на протокола от полицията, в които се съобщава, че тя е конфискувана продавачът просто престанал да отговаря на измамения купувач. Това принудило Скот да наеме адвокат и да заведе дело срещу компанията, като настоява за обезщетение от милион долара и публично изявление.

Малко по-късно от Carvana изправили официално извинение и увеличи мъжа, че не знаят нищо за криминалното минало на колата. На Джейсън било предложено възстановяване на парите за автомобила и отстъпка при покупка на друг. Той обаче отказва, като посочва причината – в рекламата на Carvana се посочва проверка на всеки автомобил по 150 точки, като първата е „Редовен VIN-номер и маркиране срещу кражба“.

Отромен джип обърка спортна кола с бордюр (ВИДЕО)

Яркочервен Chevrolet Corvette явно не беше достатъчно видим на пътя за възрастен шофьор на Honda Pilot. За секунди огромен двутонен кро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com