Lambo Aventador SV завъртя „Ринга“ за под 7 мин. (видео)

29925
Lambo Aventador SV завъртя „Ринга“ за под 7 мин. (видео)

Да направиш супер бърза обиколка на „Северната дъга“ е постижение, което се използа от десетилетия като атестат за качествата на даден автомобил. Ако го направиш за под 7 мин. – това вече е членска карта за клуба на най-бързите и елитните. В него вече членува и Lamborghini Aventador SuperVeloce, който завъртя 20,6-километровата 6:59,73 минути.

По този начин Lambo влиза в елитния клуб на серийно произвежданите коли, които могат да минат по легендарното трасе за по-малко от седем минути. Това постижение е записано по време на тестове, като още по-впематляващо е, че то е постигнато със стандартни гуми Pirelli P Zero Corsa.

Повече мощ и по-малко тегло за Aventador LP 750-4 SV

Както може да се очаква от Superveloce (SV) модел, този хардкор Aventador предлага повече мощност и по-малко килограми. Конските сили с...

Рекордьор е Radical SR8 LM (6:48 мин.), но в тови автомобил няма нищо нормално, защото той реално е състезателен болид, но с разрешение да се движи по улиците в някои държави. Затова неговото постижение дори не трябва да се разглежда тук. Затова за рекордьор от „нормална“ кола може да се смята Porsche 918, който има срещу името си 6:57 минути. Разликата е, че 918 разчита на хибридна система, докато SuperVeloce на стар, но истински звяр под капака си.

Докъде е стигнал Lamborghini в развитието си може да се съди по постижението на Murcielago SV, който преди доста години завъртя „Нордшлайфе“ за предългите 7:42 мин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com